Uusi lintuhuone (ja linnut)

Muutin taas vuodenvaihteessa, koska tahdoin linnuilleni parempaa. Olin huomannut lintujen kunnon romahtaneen pienemmässä huoneessa. Ne eivät jaksaneet lentää läheskään niin paljoa tai pitkään. Kun nappasin lintuja matkahäkkiin, niin kaikki linnut läähättivät uupuneena pienestä lentämisestä. Edellisessä kodissa jahtasin niitä pimeässä todella pitkään eikä niitä väsyttänyt millään. Halusin linnuilleni taas enemmän tilaa. Löysinkin asunnon, missä on upea pitkän mallinen iso huone, josta tulisi uusi upea lintuhuone. Muutto tapahtui jo tammikuussa, mutta huoneen valmistelussa meni hyvä tovi.

Huoneen seinät suojattiin suihkuverhoilla. Lamput kiinnitettiin kattoon ja johdot suojattiin. Katossa on nyt viisi T5 lintulamppua ja kuudes olisi tarkoitus hankkia vielä. Lattia on suojattu paperilla ja linnuille rakennettiin uusi ruokalaatikko. Pesityshäkin ympärille laitoin myös suihkuverhoa vähän suojaamaan. 

Viiriäiskanojen häkit yhdistin yhteen, joten niillä on nyt iso pitkänmallinen häkki. Pariskunnalla on vielä yksi häkki, mutta ajattelin siirtää tulevan parin pesityshäkin pohjalle. 

Siitä puheenollen, meille on muuttanut uusia lintuja. Uusi viiriäiskukko muuttaa pian korvaamaan menetystä ja toivottavasti vielä tuottamaan tipuja jonkun kanan kanssa. Kukko tulee olemaan nimeltään Kummitus. 

Lisäksi meille muutti neitokakadunaaras Theri, eli Terttu, ja undulaattikoiras Rex. Rex tuli tänne tasapainottamaan undulaattiparven epätasapainoisuutta ja Terttu löytyi sattumalta samalta kasvattajalta ja se oli niin kaunis yksilö, että se vain oli saatava. Olen harkinnut Friedestä luopumista, koska en näe siinä pesitykseen käytöksen perusteella potentiaalia. Se jää kuitenkin vielä nähtäväksi. Terttu nyt tuli sinänsä sitä ”korvaamaan”. Toivon, että se pariutuisi hyvin jonkun koiraan kanssa.

Rex
Terttu
 

Comments(0)

Leave a Comment