Muutto lintujen kanssa 2023

Edellinen kotini oli aivan liian pieni. Lintujen huone oli sen verran pieni, että teki pahaa pitää tämän kokoista parvea (n. 30 lintua) huoneessa. Linnuilla ei ollut kunnolla mahdollisuutta edes lentää, lähinnä pyrähtää vain. Olihan huone toki paljon suurempi kuin valtaosan linnun häkeistä koko suomessa, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi tilava parvelleni. Edellinen kotini olikin lähinnä väliaikainen ratkaisu ja vihdoin tuli tilanne, että voin hakea uutta. Sain pian tarjouksen asunnosta, missä oli hyvän kokoinen ja pitkän mallinen huone ja näin heti kuinka hyvin se sopisi linnuille. Pian tulikin jo muutto. Muutin uuteen kotiin viikko sitten ja olen viikon mittaan rakennellut uutta lintuhuonetta, joka on piakkoin valmis. Lisään huoneesta enemmän parempia kuvia kunhan huone vihdoin valmistuu täysin.

Linnuilla on nyt viisi T5 lintulamppua katossa ja 4 T8 lamppua pesityshäkin päällä. Orret roikkuvat katosta ja ovat sijoiteltu huoneeseen niin, että linnuilla tulee mahdollisimman pitkä matka lentää orrelta toiselle. Lintuja napatessa matkahäkkiin huomasin, että lintujen kunto oli vuoden aikana huonontunut huomattavasti. Isosta lintuhuoneesta kun muutin, linnuillani oli aivan mahtava kunto, eivätkä ne millään väsyneet vaikka pimeässä niitä jahtasinkin. Nyt isoin osa oli todella uupuneita pienestä jahdista. Tuli niin paha mieli. Nykyisen huoneen myötä niiden kunto toivottavasti taas kohenee siihen mitä se vuosi sitten oli. 

Eikä muutto täysin helppo ollut. Viiriäiset nappasin muuttopäivänä matkahäkkeihin, joissa Rathos hyppäsi matkahäkin kattoa vasten niin lujaa, että se sai todennäköisesti aivotärähdyksen ja kuoli matkalla. Koko muuttopäivä oli vähän surkea menetyksen myötä. Rathos oli vielä pienimmässä häkissä, missä sillä ei ollut tilaa hirveästi hyppiä. Nyt olisi taas tarve siniviiriäiskukolle. Näiden viiriäisten kanssa ei nyt oikein vaan tahdo sujua. Pingukin pahoinpideltiin hengiltä hetki muuttoa aiemmin. 

Jokatapauksessa, toivotaan että uudessa huoneessa linnuilla lähtee arki paremmin käyntiin nyt ja toivotaan parempaa onnea poikasten suhteen tälle vuodelle. Tässä pikkuinen sneak-peak uudesta huoneesta. 

 

Comments(0)

Leave a Comment