Undulaatti lapset kasvaa

Gachiin ja Ariamis ovat olleet aivan loistavia ensikertalaisia emoja ja pitävät todella hyvää huolta vauvoistaan. Sain poikaset rengastettua kummankin. Todella sotkuisia undulaattilapset ovat. Emot potkivat kaiken kuivikkeen pesästä ulos, ja nyt koko pöntön pohja on aivan likainen. Päädyin laittamaan pohjalle talouspaperin, joka tosin sotkeentuu todella nopeasti sekin. Vaihdan sen nyt päivittäin. Emot onneksi suhtautuvat rauhallisesti vaikka joudunkin paperin päivittäin vaihtamaan. Odotan kummankin olevan pesästä ulkona, enkä koske pesään, jos toinen on sisällä, ihan stressin minimoimiseksi. Seuraavaa kertaa varten koitan keksiä jonkun paremman ratkaisun pesän puhtaana pitämiseen. 

Nyt poikasista alkaa näkymään jo kuinka vanhempi tulee olemaan valkonaamainen ja toinen keltanaamainen. Toinen poikasista näyttäisi olevan mahdollisesti harmaasiipi, joka on todella ihana yllätys. Poikaset saivat nimekseen Cos ja Cosm.

Thlaylilla ja Sen’unilla on pesässä 4 munaa. Mutta en oikein usko pesityksestä tulevan mitään, koska Sen’un ei oikein ymmärrä pesityshäkkiä ja Thlayli on puolestaan hautonut tähän mennessä kokoajan. Eli öisin ja päivisin. Se on pesässä niin tiiviisti ettei pesää pääse pahemmin kurkkimaan tai tarkistamaan munien tilannetta. Jos poikasia tulee, odotan niiden kuoriutuvan lähiaikoina, joten saa nähdä kuinka käy. Usko ei ole kova. Kaikilla linnuilla on myös aikalailla alkanut sulkasato, joten pitää nyt katsoa ketkä pesimään menee seuraavaksi jos kukaan nyt pääsee. Lattialle silti munitaan intensiivisesti, joten pitää pohtia tarkemmin mikä olisi viisainta. 

 

Comments(0)

Leave a Comment