Toinen poikanen maailmalla

Torstaina lähti H poikueen ainokainen uuteen kotiinsa. Uuteen kotiin päästyään se sai hyvän vastaanoton ja uuden parven koiraspuolinen yksilö osoitti kovaa kiinnostusta tyttöä kohtaan. Olen kovin kiitollinen, että lapset ovat päässeet todella hienoihin koteihin.  Ensimmäinen poikanen, eli G poikueen Gold pine resin, nykyisin Sia, on ilahduttanut uutta omistajaansa niin kovin. Olen saanut jo useita kuvia tytöstä, joka näyttää kotiutuneen todella hyvin jo uuteen kotiinsa. Viimeinen poikanen odottelee vielä uuteen kotiin pääsyään.

Kuten arvelin, Bright eyes ei pysty keskittymään mihinkään jos Hiro on paikalla. Se oli hyvin ahdistunut häkissä kun Hiro lensi kauemmas.  Päätin että Hiro menee hoitoon hetkeksi. Se pääsee tapaamaan vanhaa tuttua Kaijia.  Kunhan tämä korona vähän hellittäisi ja uusimaa ei olisi niin saavuttamattomissa.

Ehkä uskallan jo vähän hehkuttaa, että meille on tulossa myös uusi lintu hyvältä kasvattajaystävältäni. Nimikin on jo päätettynä poikaselle. Odotellaan vain sen kasvua luovutusikäiseksi ja miten saadaan matkat järjestettyä.

Sia the neitokakadu
Sia uudessa kodissaan. Seuraa heitä instagrammissa @cockatielrg

Lintuhuoneessa olen suojannut kaikki mahdolliset johdot, jotta niitä ei jyrsitä tai tuhota. Ilmankostutin tuhottiin hetki sitten, joten jouduin ostamaan uuden. Vanhan johto oli nimittäin jyrsitty aivan kokonaan kolmeen osaan. Uusi saapui juuri ja se on toiminutkin kuin unelma. Vaikka suojasin johdon johtosuojalla, se oli jyrsitty ja johdot esillä aiheutti oikosulun ja sulake pamahti.  Sain sen vielä korjattua sähköteipillä ja isolla kerroksella jesaria ettei siihen enää kajota.  Ilmankostutin oli kallis ja mitä kalliimpi johto, varsinkin jos sitä ei voi edes korvata, sen parempi. Nimittäin kalliin pesityskamerani johto joka oli suojattu, oli myös jyrsitty. Itseasiassa siitä syötiin koko kameran ainut nappi, jolla kameraa operoidaan. Linnut sammuttivat kameran ja jyrsivät napin, jolla sen saa takaisin päälle. Olin juuri saanut Gwynin ja Amyn pesimään ja Amy viettää aikaa pesässä paljon ja nyt kamerani ei toimi. Suututtaa hiukan. Koitan avata teippisuojukset ja säätää sitä vielä, ilman että häiritsen emoja pesässä. Onneksi nappi on pesän ulkopuolella, mutta en tahtoisi kolistella siinä pöntön vieressä säätäen typerää kameraa. Ärsyttää, kuinka linnut löytävätkään kaikki heikoimmat kohdat ja tietysti tuhoavat. Huone on täynnä leluja. Juuri hetki sitten saapui iso paketti northern parrotsilta missä oli paljon osia lelujen tekoon. Tein linnuille läjän uusia leluja ja annoin tuhottavaksi, mutta silti se kameran yksi nappi oli paljon kiinnostavampi. Noh, ei tästä voi muutakuin oppia. Pitää siis suojata ensikerralla taas vielä paremmin.

 

Comments(0)

Leave a Comment