Ensimmäinen poikanen lähti

Perjantaina lähti jo ensimmäinen poikanen uuteen kotiinsa. Poikanen oli G poikueen nuorempi eli TeraNymphicus’s Gold pine resin, uudelta nimeltään Sia.  Lintu matkusti pitkän matkan Tampereelta Ouluun ja yllätti pitkän päivän päätteeksi olemalla hyvin reipas ja rohkea! Sia on syönyt kädeltä ja se on edelleen raskaasta muutosta huolimatta todella pirteä ja reipas. Olen niin iloinen, että lintu pääsi niin rakastavaan kotiin ja on tehnyt uuden omistajansa jo todella iloiseksi. Seuraavaksi H poikanen, eli TeraNymphicus’s Hypogean Gaol, on lähdössä uuteen kotiinsa ensiviikon puolella.

Sitten vähän surkeampia uutisia. Undulaattien pesintä ei tältä erää onnistunut. Irithyll kaiketi tiesi munien olevan tyhjiä, ja pitkän hautomisen päätteeksi, se oli päättänyt heittää munat pesästä.  Uskon, että se olisi halunnut yrittää uudelleen, mutta en tahdo sen munivan nyt ihan heti  edellisten perään. Päästin undulaatit pesityshäkistä ja seuraavana vuorossa olisi kokeilla pystyykö Bright eyes keskittymään pesintään, sen isän ollessa vielä huoneessa. Sekä onko Thlayli kiinnostunut pesinnästä ylipäätään.  Eli nyt ihan testaillaan vaan, onko pari kykeneväinen toimimaan vielä, sillä Bright eyes on hyvin kiinnostunut vain isästään, vaikka se osaisi pesintähommat ilmankin. Pitänee taas pohtia Hiron hoitoon laittamista. Thlayli on vaikuttanut jo vähän kiinnostuneelta pesästä, mutta sen saaminen pesityshäkkiin on vaikeaa. Varsinkin kun kaikki muut linnut ovat myös kiinnostuneet sinne pääsemisestä. Ei ole kovin suuria odotuksia vielä tätä yritystä kohtaan, mutta katsotaan mitä tulee.

Evelyn on päättänyt munia huoneen nurkkaan taas. Sillä ja Karnakilla on niin kova vimma lisääntyä, vaikka kaksi edellistä poikasta vielä kotona joista toinen kerjää vielä satunnaisesti ruokaa.  Otin munat pois ja askartelin massasta tekomunia, että munista ei nyt varmasti tule mitään ja odottelen, että Evelyn kyllästyisi niiden hautomiseen.

 

Comments(0)

Leave a Comment