Pesäkamera

Ensialkuun kuulumisia.  Arminin jalka oli murtunut pahasta paikasta ja vaihtoehtoja tehtäväksi ei ollut. Pitää vain seurata ja toivoa, että jalka paranee. Näyttää kyllä siltä, että varpaiden toimintakykyä Armin ei jalkaansa takaisin saa, mutta laskee sentään vähän painoa jo jalalle. Ei sentään tarvinnut amputoida jalkaa, mikä on iso helpotus.

Poikanen joka kuoriutui, meni Lexille ja Ludwigille pesityshäkkiin hoidettavaksi, koska alkuperäiset vanhemmat olin juuri ennen jo päästänyt häkistä. Valitettavasti Lexi ja Ludwig eivät vielä poikasta ymmärtäneet ja se yrityksistä huolimatta kuoli.  Lexi lopetti munimisen, joten oli turhaa jatkaa niiden kanssa pesityshäkissä. Siirsin siis sinne seuraavan parin, ulkomaan tuontilinnut Amygdalan ja Gwynin. He olivatkin odottaneet vuoroaan varsin malttamattomana.

Emot hautovat todella hienosti, en tosin itse ole todistanut kertaakaan lintujen parittelevan. Saa nähdä onko munat hedelmöittyneitä. Kolme omaa munaa linnuilla oli ja hetki sitten Lexi sitten pyöräytti munan uudelleen pressun alle. Otin munan suoraan pois ja laitoin Amylle ja Gwynille.  Leikkasin myös ylimääräisen pressun, joten nyt sinne ei enää yritetä edes pesiä.

Sain viimein pitkän etsinnän ja tutkimisen jälkeen hommattua itselleni pesäkameran. Ihan pesäkameraksi tarkotetunkin kameran, eikä mikään muokattu webkamera.  Hivutin kameran pesään, emot eivät suuremmin siitä välittäneet ja nyt saan HD kuvaa pesästä suoraan koneelleni.  Kameran kuva on todella tarkka ja siinä on myös yökuvaus mahdollisuus, joten öisin ja iltaisin pimeeseen pönttöön näkee silti hyvin.

Olen hyvin innoissani tästä kamerasta. Pääsen seuraamaan lähemmin lintujen pesintää ja mahdollisesti oppimaan vielä lisää. Jos saan streamin toimimaan, niin voin vielä lähettää suoraa kuvaa myös tänne.

Tässä kuvaa päivällä vs. yöllä.

Päiväkuvassa väärä päivämäärä, koska en kerennyt vielä säätämään asetuksia

 

 

Comments(0)

Leave a Comment