Vauva oppii, vanha tuttu ja uusi hollannista

Pesäkameraa seuraamalla opin hyvin paljon neitokakadun poikasen kasvusta ja kehityksestä. Kuinka se ottaa emoista mallia jo pienenä, että se oppii pitämään sulistaan huolen, vaikka poikasella hädintuskin edes on sulkia.  Kuvasin poikasen, jonka ristin TeraNymphicus’s Estus Soup, tuttavallisemmin Nestus, elämän koko pönttöiän ajan. Ajattelin tehdä pienen videokollaasin poikasen kehityksestä, kunhan saan hieman aikaa.  Harmikseni Nestuksen ei biologinen isä, mutta isä kuitenkin, rakasti poikasta varsin kovakouraisesti ja nyppi niskan aluksi kaljuksi ja pian vauvan koko pää on kalju, joten Nestus on mennyt nimellä korppikotka. Emo piti hyvin huolen vauvasta ja suki nätisti. Ensikertalaiselle isälle taisi vaan olla liian hankalaa hillitä rakkautta lapseen.

Karnak. Kuvan ottanut Ville

Warudo muutti jokunen aikaa sitten eräälle muutaman kasvattini omistajalle. On alkanut vaikuttaa siltä, että Warudo on kuitenkin tyytymätön tähän järjestelyyn ja kaipaa parvea ympärilleen. Warudo on todennköisesti tulossa takaisin parveeni.  Siitä, että kuinka pitkäksi aikaa, en osaa vielä sanoa, voi olla että se jää, tai sille etsin vielä toisen parven. Kasvatuskäyttöön Warudo ei sukunsa takia sovi. Warudo on aivan ihana lintu ja hyvin rakastettava yksilö. Kieltämättä teki kipeää siitä aikoinaan luopua, mutta otan pienokaisen mieluusti takaisin jos se on sille parempi.

Mukava yllätys tapahtui myös kun kasvattajaystäväni Ville kertoi saavansa muutaman linnun Hollannista. Mukaan mahtuisi vielä, ja niinpä päädyin ottamaan Hollannista todella upean nuoren koiraan. Linnut kulkivat hetki sitten Suomeen. Saan lintuni ensikuussa kun Ville pääsee sen tänne tuomaan. Nimekseen uutukainen saa Karnak. Karnak on todennäköisesti puhdas harmaa tai harmaa piilo valkokasvolla, joista kumpikin on minulle todella sopiva.  Lintu on vielä nuori, mutta on jo nyt todella vaikuttava. Siitä tulee vielä todella upea yksilö.

 

 

Comments(0)

Leave a Comment