Munien katastrofi

Koska en tykkää pimittää asioita, toisinkun monet eläinten kasvattajat tekevät, niin kerron suoraan mitä on tapahtunut.

Ensin oli Armin ja Yharnam kokeilemassa pesää. Armin muni kaksi munaa orrelta alas ja kolmannen sai pönttöön, mutta muna ei ollut hedelmöittynyt ja linnut vapautettiin pesityshäkistä.  Tämän jälkeen vuoro siirtyi Dexterille ja Hemwickille jotka olivat jo todella innoisaan pesimisestä.  Heidän pesinnän myötä koko parvi villiintyi undulaatteja myöten.  Pesityshäkin ympärillä on kokoajan vilinä ja kaikki linnut tuntuvat olevan aivan liian valmiita pesimään ja pönttö kiinnostaa kaikkia suuresti.

Dexter ja Hemwick saivat 5 munaa, mutta ensimäiset 2½ viikkoa emot eivät suostuneet hautomaan munia kunnolla. Ne olivat ison osan ajasta kylmiä kun tarkistin. Annoin emojen olla häkissä yli kuukauden. Munista ei pitäisi tulla mitään ja olin siitä jo varma.  Tässä välissä kun koko parvi innostui pesimisestä olin suunnitellut laittavani Hollannista tuodun pariskunnan pesimään, eli Gwynin ja Amygdalan. He tutkivat häkin ulkopuolella ollutta pönttöä niin kiinnostuneena myös.  Armin ja Yharnam olivat molemmat yhä moodissa pesiä vielä lisää.  Huomasin myös että linnut viihtyivät ikkunan eteen asetetun verkkoviritelmän päällä ja verhojen takana. Sieltä löytyikin muna, joka putosi ikkunan ja verkon väliin.  Poistin koko verkon ja munan jonka vanhemmista ei ollut tietoakaan.

 

Hollannista tuotu pariskunta Gwyn & Amygdala

Tässä hetki sitten huomasin Arminin satuttaneen jalkansa. Luulin alkuun sitä ruusukakadun puremaksi, mutta seurasin sitä hetken ja tarkistelin minkä pystyin, jälkeäkään ei näkynyt. Armin ei laskenut painoa jalalle ja pitää sitä kokoajan ylhäällä. Arminille on eläinlääkäriaika Maanantaille ja selvitellään missä vika. Veikkaan törmäyksestä aiheutunutta murtumaa. Armin on kaikesta huolimatta todella virkeä ja olisi aivan valmis pesimään itse, mutta terveys tulee ensin ja Armin pitää saada kuntoon, ennenkuin pääsee yrittämään uudelleen.

Huomasin ihan hetki sitten, että lintuhuoneeseen kurkattaessa, Ludwig ja Lexi lentävät karkuun vauhdilla huoneen nurkasta. Huoneessa on nurkka, jonka päälle taipuu seinää suojaava pressu. Tätä ilmeisesti pidettiin sitten hyvänä pesäpaikkana ja kuinka kävikään Lexi muni eilen munan sinne. Ajattelin ensin, jos laitan munan pönttöön ja piilotan sen pöntön sinne etteivät lattialla nyt pesi, mutta muut linnut kiinnostuivat heti siitä. Päätin sitten siirtää Dexterin ja Hemwickin munineen pesityshäkistä, koska munista ei mitään tulisi. Päästin emot häkistä ja ne olivatkin oikein innoissaan. Siirsin Lexin ja Ludwigin kätevästi hirssillä sinne ja laitoin niiden munan siihen pönttöön.  Samalla kun vein Dexterin ja Hemwickin munia pois, kuulin pienen pientä piipitystä. Kuinka voi olla? Miten se on mahdollista.  Läpivalaisin kaikki viisi munaa ja kaks niistä olivat tummia, mistä se piipityskin kuului ja kolme niistä olivat ihan tyhjiä. Miten voi olla, että munasta voisi tulla mitään? Hätäpäissäni pistin sen nyt Lexin ja Ludwigin pesään Lexin munan vierelle ja toivon, että juuri ensimäisen munan saanut pariskunta hyväksyy 2 adoptiomunaa ja hautoo ne loppuun ennekuin on liian myöhäistä. Ei sitten mitenkään olisi pitänyt olla mahdollista, että munista tulisi mitään, mutta jotenkin ihmeen kaupalla siellä oli ainakin yksi poikanen tulossa. Toivon suuresti että Lexi ja Ludwig hautovat ja toivottavasti myös hoitavat poikasen. Ei voi muutakun toivoa parasta, että pieni selviää vielä tästäkin koetuksesta..

 

 

Comments(0)

Leave a Comment