parven muutoksia

Tässä on taas tapahtunut kaikenlaista. Lähinnä kaikkea ikävää. Enkä oikein tiedä mistä edes aloittaisin. Nyt näin lyhyesti selitettynä mitä täällä on tapahtunut.
Lexi on kuollut. Se oli todennäköisesti menehtynyt törmäyksessä. Edeltävänä iltana kuulin lintujen panikoivan taas huoneessa, mutta se loppui hetken päästä, koska liiketunnistimella toimiva valo meni päälle. Ei kuitenkaan riittävän aikaisin. Viimeksi kun Lexi törmäsi kun yritin ottaa lintua pimeässä kiinni, niin se sai pienen kohtauksen ja räpisteli paikoillaan. Pistin sen viileään ja pimeään, missä se toipui täysin. Tällä kertaa se osui kuitenkin liian lujaa. Olen niin surullinen ja pettynyt. Lexi tuli tänne Idalta pesitykseen, mutta se kerkesi saamaan vain kaksi poikasta (joista toinen on myös menehtynyt uudessa kodissaan). Jäljellä on siis vain Punkki. Lexin puoliso Ludwig muuttaa uuteen kotiin, koska mielestäni se ei ole kasvatukseen ideaalein lintu. Mitään vikaa siinä ei ole, se on hieno ja kiva lintu, mutta vähän pienikokoinen, aika olematon töyhtö ja sen taustoista en tiedä. Luddelle on jo uusi koti tiedossa. Se saa myöhemmin sinne täältä poikasen kaverikseenkin. 
Toinen todella surullinen menetys on Sebastian. Annilta tullut kaunis undulaattinaaras. Se löytyi ruusujen häkin takaa kuolleena. Sillä oli selkeä massa alaruumiissa. Olisin veikannut munajumia, mutta massa oli sen verran pehmeä, että arvelen sen olleen kasvain. Sillä oli aina haroittava asento, niin en ollut kiinnittänyt siihen enempää huomiota. Nyt undulaattiparvi ei voi kovin hyvin. Minulla on yksi naaras ja kolme koirasta. Siihen lisäksi kaksi koiraspoikasta. Undulaatteja on muutenkin niin vaikea löytää. Saa nähdä jääkö undulaatit kasvatuksesta kokonaan pois. Tämä vuosi on ollut erittäin raskas ja vaikea ja into harrastukseen tuntuu vain luhistuvan. 
Thlayli ja Sen’un leikkivät pesää undulaattien pesityshäkin alla. Munia tuli neljä kappaletta, joista läpivalaisin kaikki niiden ollessa n. 2 viikkoisia ja kaikki munat näyttivät tyhjää. Annoin emojen hautoa munia, koska tekemäni tekomunat eivät olleet toimivia. Imuroin yhden munan vahingossa kun siivosin, ja kolmas muna oli vierinyt oven eteen ja avatessani sen, muna meni rikki. Sekin oli tyhjä, niin en ajatellut sen olevan suuri menetys. Tästä vielä hetki eteenpäin ja kuulen neitokakadun poikasen lintuhuoneessa. Kaksi jäljellä ollutta munaa olivat kuoriutuneet, vaikka olin ne jo aiemmin varmistanut tyhjiksi. En vaan voi ymmärtää miten näin on voinut käydä. Poikaset olivat kylmiä ja lämmittelin niitä hetken kunnes pistin ne takaisin. Ei ole paljoa mitä voisin niille tehdä. Pesityshäkki on varattu ja emot eivät ole valmiita vielä hoitamaan poikasia, koska niillä on muniminen vasta kesken. Thlayli ja Sen’un onnistuivat kuitenkin pitämään huolta poikasista, mikä oli positiivinen yllätys. Mutta kuten pahoin pelkäsin, poikasten kimppuun oli hyökätty ja ne oli syöty. Tämän takia linnut pesivät aina erillään häkeissä, koska linnut osaavat olla raakoja toisiaan kohtaan. Toivoin vähän, että poikaset selviäisivät siihen asti, että pystyisin niitä ruokkimaan, mutta näin ei käynyt. Poikaset olisivat kuolleet, ihan sama mitä olisin yrittänyt. Jälleen kerran olen niin murtunut ja väsynyt koko harrastukseen. 
Käsinruokinnassa olleet poikaset tosin voivat onneksi ihan hyvin. Laitoin poikasista DNA testit menemään ja odottelen tuloksia. Undulaattilapset ovat saaneet sulat takaisin nypittyjen tilalle ja kumpikin ovat todella kesyjä ja ihania. Linnut muuttavat isänsä kanssa Ahlmanin koululle kunhan tilat saadaan siellä siivottua. Neitokakadupoikasille on kodit myös tiedossa, mutta otettiin hieman takapakkia vieroittamisen kanssa, ja toinen poikanen laihtui suuresti ja sen takia ruokin sitä nyt kahdesti päivässä vielä. Poikaset saivat kaikki muuten kasvatusnimensä, tässä on kuvaa ja nimet! Neitokakadujen nimet ovat Dark Souls invader inspiroituneena ja undulaatit nimeni ystäväni. Vanhempi poikanen puri niin lujaa sen ollessa pieni ja se puri veljeään myös joka tosiaan ei halunnut tulla syödyksi.

TeraNymphicus's Marvelous Chester
TeraNymphicus's Maneater
TeraNymphicus's Dang bloodbath
TeraNymphicus's Donut eat me

Käväsin taas Ahlmanin koululla pitämässä luennon lemmikkilinnuista ja niiden yleisistä sairauksista. Ember tuli mukaan tällä kertaa. Hyvin onnistui päivä ja pääsin ihastelemaan koulun tiloja ja antamaan muutamia parannusehdotuksia.
Olen menossa Kaijuleiden mökkiviikonloppuun ja tuomaroimaan neitokakadunäyttelyä. Näyttelyyn on tulossa n. 20 neitokakadua, eli siinä on taas vähän työnsarkaa. Saattaa olla että sieltä tarttuu mukaan yksi lintu vielä…

 

Comments(0)

Leave a Comment