4 suuta ruokittavana

Tämä vuosi on poikasten suhteen ollut yksi katastrofi. Mikään ei oikein ole onnistunut. Ainut ”onnistunut” pesitys oli Ariamiksen ja Gachiinin ensimmäinen poikue ja pian sen jälkeen Ariamis kuoli traagisesti. Amyn ja Gwynin pesintähän ei onnistunut, mutta adoptoitu muna kuoriutui niille, ja Gwyn alotti nyppimisen, otin sen siis pois, Amy hoiti poikasen yksin ja siitä kasvoi kaunis ja onnistunut lintu, vaikka se pesintä muuten epäonnistuikin. Sitten Shamanin ja Aiwassin poikue oli todella surullinen, poikasia kuoriutui, mutta ne kuolivat ensimmäisen päivän aikana, syytä en löytänyt. Lainalintu ja Yharnamkin saivat pesään munia hienosti, mutta ne eivät olleet hedelmöittyneitä. Sitten vielä Emberin tapaus… sitä purtiin siivestä, siiven kärki meni kuolioon, poikanen piti käsinruokkia.

Nyt on tilanne, että Evelyn ja Karnak menivät pesimään. Onnistuneesti tuli munia ja poikasiakin. Neljä poikasta kuoriutui, mutta kaksi pienintä alkoivat jäämään jälkeen kun kaksi vanhempaa kasvoivat hurjaa vauhtia. Otin kaksi vanhempaa pois, jotta emot voivat keskittyä pelastamaan pieniä, mutta yrityksestä huolimatta kaksi nuorinta kuoli. Samaan aikaan Anri ja Luke olivat pesimässä ja niiden kaksi ensimmäistä poikasta löytyi kuolleena pesästä. Olin jo niin hermoraunio, että päätin ruokkia ne kaksi neitokakadupoikasta loppuun, koska en halunnut ottaa riskiä, että emot eivät pitäisikään niistä huolta (näin tapahtui aiemmin Iosefkan kanssa). 

Luken ja Anrin kaksi viimeisintä poikasta näyttivät voivan todella hyvin, mutta aamulla linnut pitivät lujaa meteliä ja kun menin tarkistamaan tilannetta, niin toinen poikanen oli häkinpohjalla nypittynä. Kurkkasin pesään ja nuorempi oli vielä pahemmin nypitty. Siirsin poikaset pesään, niiden kuvut olivat niin tyhjiä ja toivoin että emo palaisi ruokkimaan niitä, mutta hetken päästä kuuluu taas kamalaa huutoa. Poikaset olivat kumpikin melkein ulkona pesästä ja vielä pahemmin nypittyinä. Ei ollut enää muuta vaihtoehtoa kun ottaa nämäkin kaksi ruokittavaksi. 

Nyt minulla on siis kaksi melkein verille nypittyä undulaattilasta ja kaksi neitokakadunpoikasta ruokittavana. Ne on pidettävä toisistaan erillä ja välineet puhdistettava huolella ruokintojen välillä. Olen niin uupunut ja väsynyt tähän epäonneen. Mikään ei ole pahemmin muuttunut huoneessa, paitsi ehkä se että ilmankostutin ei ollut päällä hetkeen ja UV-valot tarvitsevat uusimista (uudet on jo tilattu). En vaan voi käsittää, miten asiat voivat mennä niin nopeasti huonoksi, ja miksi kaiken kamalan pitää tapahtua yhteen putkeen. Tuntuu siltä, että epäonni seuraisi minua ihan tarkoituksella, kun en muutenkaan ole voimissani, niin nämä menetykset sattuvat minuun niin suuresti. Monesti jo kerennyt pohtia, miksi edes teen tätä… 

Neitovauvat
Kynityt undulaattilapset

Vielä tähän loppuun semmoinen disclaimer. En itse suosittele käsinruokintaa tehtävän ilman syytä. En itse käsinruoki poikasia pyynnöstä tai ilman mitään järkevää syytä. 

 

Comments(0)

Leave a Comment