Lintuihin menneet rahat vuonna 2019

Kun kerron itsestäni, mainitsen aina linnut ja lintuharrastukseni. Se on suurin osa elämääni ja identiteettiäni. Ihmiset usein ihmettelevät suurta lintumäärää ja kun kerron kasvattavani lintuja, ensimäinen kysymys lähes aina on ”tienaatko hyvin sillä?”. Vastaus niin hyvin yksinkertaisesti että en. Tästä inspiroituneena kuitenkin sain idean pitää kirjaa, paljonko lintuihin menee vuodessa, jotta osaan antaa selkeämpiä lukuja, kun tuota kysytään vielä tulevaisuudessa. Nyt kun vuosi on niin lopuillaan, ja viimeiset asiat tälle vuodelle on tilattu, uskallan viimein päättää tämän vuoden kirjan lintuihin menneistä rahoista. Lyhyesti nyt tässä teille eriteltynä ja alhaalla vähän syvällisempi erittely.

3740,06

Vuoden aikana menneet rahat

80

Vuoden aikana linnuista saadut rahat

3660,06

Koko vuoden summa

Kuten luvuista huomaa, hävikki on ”hieman” suurempi kuin voitto.  En tosiaan tienaa harrastuksellani mitään. Vai onko näin? Itse koen, että lintuihin menneet varat ovat kaikki olleet täysin sen arvoisia ja toivoisin, että olisin pystynyt käyttämään jopa enemmän. Itse en tällä hetkellä ole mitenkään parhaimmassa asemassa rahan kanssa, mutta panostan lintuihini kuitenkin 100%. Vaikka lintuihini on mennyt tuhansia rahaa, enkä saanut edes satastakaan takaisin niistä, en koe että olisin menettänyt yhtään mitään. Mielestäni linnut antavat jotain paljon rahaa arvokkaampaa takaisin. En voi edes selittää sitä tunnetta, kun arka lintu vihdoin uskaltautuu kädelle syömään ja tottuu läsnäoloon ja sen olo paranee. Tai sitä miten poikanen kasvaa pienestä kaljusta mytystä upeaksi linnuksi. Ei noita asioita voi rahalla mitata. Olen myös oppinut uuden pesäkameran avulla lintujen pesimiskäyttäytymisestä jotain, mitä en ennen tiennyt. Olen oppinut tuntemaan lintujani paremmin yksilöinä eri tilanteissa ja jokainen hetki niiden kanssa on minulle rahaa tärkeämpi. Esimerkiksi se, kuinka vähän muutin lintujen tavallista ruokinta tapaa, laittamalla niiden ruokinta-astiaan kuiviketta, piristi lintuja suunnattomasti ja olin aivan häkeltynyt miten suhteellisen pieni muutoskin voi vaikuttaa niin positiivisesti.

Tässä laskemassa on otettava huomioon, että tänä vuonna lintuhuoneeseen tehty remontti maksoi paljon ylimääräistä, mitä tavallisesti ei vuoden aikana tarvitse maksaa, sekä poikasia tuli vain kaksi myyntiin asti. Tästä syystä yritän jatkaa samaa päiväkirjaa ensivuodelle, jotta saan vertailtavia numeroita eri vuodelta. Luku voi olla lähellä tätä, tai täysin eri suuntaan tai toiseen. Olen todella huono arvioimaan määriä, ja en todellakaan olisi osannut heittää tätä summaa päästä, jos minulta oltaisiin kysytty paljonko lintuihin on tänä vuonna mennyt. En laita koko listaa tänne nyt, koska lista on yllättävän pitkä, mutta tässä on vähän eroteltuna mitä lintuihin meni vuonna 2019.

Lintulamppuihin olisi mennyt vielä paljon rahaa, mutta sain tänä vuonna lamput maksuksi tilaustöistä. Suuri kiitos siitä kuuluu Ellulle ja 24petsille! Lisäksi vuoden aikana tuli osteltua muutama muu lamppu, herkkuja, orsia, hoitotuotteita kuten vitamiinilisät + seepiansuomut, uudet pöntöt ja matkahäkki, jota olen etsinyt monta vuotta. Tänä vuonna syntyi yhteensä 4 poikasta. 1 neitokakadu ja 3 undulaattia, joista 2 päätyi myyntiin. Tienasin linnuista siis 80 €. Ei siis mitenkään leuhkittava summa. Aion ensivuodelle yrittää muistaa pitää kirjaa  ja katsotaan vuoden päästä miten summat jakautuvat. Toivotaan parempaa vuotta poikasille ja ehkä vähemmän remontin tarvetta!

 

Comments(0)

Leave a Comment