Hollannin linnut

Mainitsin aikasemmin että minulle on tulossa lintuja Hollannista. Linnut saapuivat oikeastaan Syyskuun alussa jo. Linnut tulivat siis Liekeltä Hollannista. Häneltä tuli 5 lintua. Yksi pariskunta, yksi vanhempi naaras ja kaksi nuorta naarasta. Ystäväni toi linnut tullessaan tänne kyläilemään. Hän myös auttoi lintuhuoneen siivouksessa ja uudelleen järjestelyssä. Päätin ripustaa seinille pressut suojaamaan seiniä. Korjasimme ruusujen tuhoaman ikkunan ja ripustimme orret kattoon. Lattian siivoaminen on nyt paljon helpompaa ja linnut tykkäävät olla korkealla. Vähän sen jälkeen hain vielä Kaijuleiden mökkiviikonlopusta Idalta yhden linnun. Yharnamin siskon Lexin.

Uudet linnut jotka tulivat, ovat nyt lisätty omat lintuni-sivulle. Lexin lisään vielä piakkoin. Paljon kuvia uusista linnuista löytää myös instagrammistani. Uusien lintujen nimet: Amygdala & Gwyn (pariskunta), Hemwick (vanhempi naaras), Evelyn ja Iosefka (nuoret naaraat). Hemwick on kaunis helmiäinen. Arvasin heti että Dexter ihastuu siihen ja he pariutuivatkin todella nopeasti. Mikä olikin aivan huippua, sillä Dexter menetti hetkettäin puolisonsa. Dexter on niin hieno isä ja upea lintu ja luonteeltaan niin kultaa, mielelläni pesitän sitä vielä vähän lisää. Hemwick on todella upean kokoinen naaras ja sen helmiäinen on niin kaunis ja tasainen. Toivon pariskunnalta myöhemmin upeaa jälkikasvua.

Pariskunta jonka sain eli Amgydala ja Gwyn, ovat kumpikin mielettömiä. Gwyn, koiras, on väriltään single factor dominoiva hopea pastellikasvo-valkokasvo. Se on upean vaalea ja pastellikasvo antaa ihanan viileämmän vaikutelman. Amygdala on harmaa naaras jolla on piilevä valkokasvo. Sillä on hyvin erikoinen naama, hyvin tunnistettava.

Nuoret linnut Evelyn ja Iosefka ovat vasta poikasia ja käyvät parhaillaan sulkasatoaan. Evelynistä on kasvanut todella upean kokoinen. Iosefkan kasvot ovat taas omaan mieleeni niiin suloiset. Se on myös todella rohkea luonteeltaan. Olen aivan rakastunut näihin lintuihin. Kiitokset vielä Liekelle näistä upeista linnuista ja tilaisuudesta.

Hetki sitten pääsin viimein todistamaan Arminin ja Yharnamin parittelun. En ole koskaan ennen nähnyt tai kuullut Arminin tekevän sitä joten se oli iso riemun aihe. Pari on lähentynyt entisestään. Sain pesityshäkin takaisin lainasta ja kokeillaan uudellaan Arminin ja Yharnamin kanssa josko tällä kertaa onnistaa.

Lexi

 

 

Comments(0)

Leave a Comment