4 poikasta!

Näyttäisi siltä, että Iosefkalle ja Bright eyessille tuli yhteensä neljä kaunista lasta. Ensimmäinen poikanen on valkopörröinen, eli se on visuaalinen valkokasvo. Loput ovat keltapörröisiä, joten ne ovat harmaita. Kaikki poikaset perivät piilevän harlekiinin. Emot ovat ruokkineet poikasia todella hyvin. Mutta todella todella harmiksi Bright eyes nyppii poikasten päätä. Bright eyessiä Hiro nyppi aikoinaan, huomaan kuinka tämä toimii ihan samallalailla poikasten kanssa nyt. Se ei nypi selkää tai siipisulkia, vaan ainoastaan pään alueen tuppeja, kuten sille tehtiin. Nyppimisen seuraamista oli todella vaikea katsoa kamerasta, kuinka vanhin lapsi yrittää karata isältään ympäri pesää, mutta se ei pääse karkuun. Sen päänahka on nyppimisestä punertava ja ärtynyt. Vanhin poikanen on nyt täysin kalju. Pohdin asiaa pitkään ja hartaasti, mutta menetin yöunet jo pelkästä ajatuksesta kuinka sen poikasen on huono olla. Nuorimpien poikasten takia en uskaltanut ottaa isää vielä pois pesityshäkistä. Päätin ottaa kaksi vanhimpaa poikasta hetkeksi käsinruokittavaksi ja kunnes nuorimmat kaksi vauvaa ovat sen ikäisiä, että niitä voisi alkaa nyppimään, otan isän pois ja annan kaksi vanhempaa poikasta takaisin emolle. Jos emo jostain syystä tästä täysin järkyttyy, kaikki poikaset ovat sen ikäisiä, että pystyn niitä auttamaan. Tällä hetkellä siis minulla on viikon ja kahdenviikon ikäinen poikanen ruokinnassa, kunnes nuorimmaiset kirivät n. viikon ikään ja kaikki poikaset pääsevät taas emon ruokittavaksi ja isä lähtee pesityshäkistä. Poikasia voin tukiruokkia jos vaikuttaa siltä, että emo ei yksin neljää poikasta jaksa, mutta tärkeintä olisi, että linnut tulevat kuitenkin linnun kasvattamiksi. Päivittelen vielä tänne niiden kuulumisia, mutta halusin saada tämän vaan systeemistäni ulos.

Olen hyvin pettynyt, kuinka tuo valkokasvoinen nypittiin aivan kaljuksi, sillä jos se olisi ollut koiras ja muuten lupaava, niin olisin pitänyt sen mielelläni Thlaylille puolisoksi, mutta koska Bright eyes on perinyt nyppimisen ”jalon” taidon, en tahdo riskeerata ottaa nypittyä poikasta, joka saattaa jatkaa tätä omille poikasilleen tai puolisoilleen. Olin niin odottanut valkokasvoa piilevällä harlekiinilla Thlaylille puolisoksi, mutta pitänee odottaa seuraavaan poikueeseen ja toimia ajoissa, kun tietää Bright eyessin tavan nyppiä.

En suosittele enkä suosi käsinruokintaa turhaan vain kesyn poikasen aikaansaamiseksi. Kaikki lintuni ovat ensisijaisesti emojen ruokkimia ja käsinruokinta tapaukset eivät koskaan ole kevyin perustein tehty. En opasta sivuillani tai ketään koskaan käsinruokkimaan poikasia ellei kyse ole hätätilanteesta. Nämä poikaset palautuvat emolle n. viikon kuluttua.

 

Comments(0)

Leave a Comment