Vapaalla on tylsää

En ole taas aikoihin päivitelly tännekkään mitään, kun ei oikeen erikoisempia ole tapahtunut. Kyselin Annilta ja Idalta noista tuplahöyhenistä muttei siitä tiedetty, kunnes päätin kysyä pitkän linjan neitokakadukasvattajalta Susanne Russolta, hän kertoi sen olevan normaalia. Amerikassa on kaiketi jotain linjoja tällaisista linnuista, eli se on periytyvää. Mistälie Kaiho sen saanut, mutta katsotaan mitä sen poikaset tulevat saamaan.

Temppuja on koitettu pitää yllä ettei taidot unohdu linnuilta ja  Kaihon kanssa ollaan opeteltu luoksetuloa ja ympäritemppua. Luokse se tulee hienosti kädelle, muttei ympäri vielä ihan osaa, mutta lähellä. Quinn melkein tuli jo kädelle muutama päivä sitten 🙂 Se on kotiutunut ihmeen hitaasti, mutta onhan tässä aikaa. Sen ensimmäinen vapaanalento kokemus on varmaan pieni osasyy. Ensimmäisen kerran se lähti yhtäkkiä paniikki lentoon ja lensi päin seinää. Kuitenkin nyt se on paljon rennompi ja ottaa hirssiä nätisti sormien välistä.  Sulkasato on Teralla nyt siinä vaiheessa että sen pää on täynnä piikkejä joten sen rapsuttaminen on kamalaa, koska  onnistuu aina koskemaan yhteen väärin mistä se ei pidä ja tulee nokasta sormeen.

Dexter & härpäke

Miika oli täällä yhdessä vaiheessa yökylässä ja pääsi tutustumaan lintuihin. Oltiin ahkeria ja mentiin lähimettään hakemaan oksia ja annoin Miikan suunnitella uuden lintupuuviritelmän häkin päälle.Sahattiin puita ja tein lelun nimeltä härpäke. AJ ja Dex on siitä kovin innoissaan. Palikoissa on reikiä mihin voi tunkea myös jotain herkkua 😉 Ollaan suunniteltu Miikan kanssa, että se tuo undulaatit tänne kylään niin  nähdään miten linnut reagoi, siitä tulee mielenkiintoista.

Olen taas niin mennyt tekemään jotain minkä olen koittanut kieltää itseltäni jo jokusen aikaa, harhauduin katsomaan kakaduvideoita youtubesta ja tietysti kauhea lintukuume. Ainahan se on, mutta nyt se on taas pahempi, rupesin kirjottamaan muistiinpanoja miten tulee varustautua suureen kakaduun. Kerään itselleni tietopläjäyksen niistä jo näin alkuun. En malttaisi millään odottaa sitä päivää milloin sen valkokakadun saan…

 

Comments(0)

Leave a Comment