Mystiset tuplahöyhenet!

Hmm nyt on taas tapahtunut lintujutuissa muutamia asioita jotka on kirjottamisen väärti. Kaikilla menee siis ihan hyvin, terveitä ja iloisia. Tosin kaikilla on sulkasato, Teralla alkaa loppumaan se kyllä jo, Dexillä myös viimeistä viedään.  Sulkasadon myötä olen tottunut sulkia keräämään ja tarkistamaan ettei niissä ole mitään erikoisempia, esim jälkiä mistään loisista yms. Mutta satuin Kaihon höyhenestä huomaamaan jotain erikoisempaa, höyhenen kynäosuudesta lähtee toinen  untuvainen uloke, joka ei siis ole ehkä normaaleinta, muttei kaiketi mitenkään vaarallista. Luulin sen olevan vaan jokin erikoinen ”virhe” ja heitin pois muiden joukosta. Kuitenkin tutkin enemmän ja enemmän niitä ja varmaan kaikissa Kaihon höyhenissä oli tuo kummallinen lisäke.  Kuvaa oli hyvin vaikea saada, mutta tässä jokin epätoivoinen esimerkki. Ei yhtään haisua mistä voisi johtua, löysin tänään kaksi AJ:n höyhentä missä oli sama, mutta se oli vain kahdessa höyhenessä, löysin enemmänkin sen höyheniä ja ne olivat normaaleita.  Ei ne kyllä mitenkään näytä haittaavan, lämpimempää vain.

Olin tänään Annilla (Parraweena’s) auttamassa. Napattiin kaikki linnut, laitettiin loishäätöä niskaan, tarkistettiin ja punnittiin. Niin ja siirrettiin matkahäkkeihin! Anni kun on muuttamassa, oli tosi kiva olla avuksi ja oppi taas uusia asioita ja sai puhua paljon paljon linnuista! Yleensä en jaksa edes selittää muille niin paljoa kuin juttua riittäisi kun…  en usko että ei-lintuihmisiä sen kummemmin kiinnostaa, ei jaksa vaivautua. Kuitenkin oli super kivaa, näin Hironkin! Muutaman kuvan sain, vähän huonoja tosin. Se oli todella rohkea ja rento kun sen otin kiinni. Näin keltaposkiakin taas vaihteeksi. Tuntuu niin jännältä vaan nyt… wau!

Hiro muuten painoi 95g ja sain Annilta lainaksi vaa’an ja Teran sain heti punnittua, 98g! Tera olikin tosi helppo, piilotin vaa’an paperin alle ja annoin hirssiä vaa’an yläpuolelta joten ilman ongelmaa se siihen astui ja pysyi vakaana paino. Hieno tyttöni! <3 Kokeilen huomenissa varmaan muitakin lintuja punnita, saa nähdä miten reagoi.

 

Comments(0)

Leave a Comment