Tavoitteet 2013

Ihan näin alkuun siis, pidin tuossa n. viikon ajan äänestystä, että mistä haluaisitte miun kirjottavan. Joten nyt ensimmäisenä selkeästi haluttiin lisää kasvatusjuttuja. Joten päätin nyt sitten kirjoittaa vuoden 2013 tavotteista.  Seuraavaksi pyydettiin rutiineista ja elämästä linnun kanssa. Ideana olisi kirjottaa ”päivä linnunkanssa” – eli kirjoittaa kaiken mitä yhteen päivään kuuluu. Hoidosta ja ruokinnastakin tulee tekstiä sen jälkeen.  Koitan nyt siis äänestyksen perusteella kokeilla kirjottaa vähän enempi kasvatukseen liittyvää. Kun tässä vasta odottelen että Dex poika kasvaisi niin pääsisin pesittämään, joten sitä ennen on vähän paha kirjotella  niin kunnon asiasisältöä. mutta anyway! tässä tavotteita

1. Mahdollisesti ensimmäinen pesitys joskus loppuvuodesta, riippuen Dexistä. Mikäli sen sulkasato viimein olisi ohi ja Terankin sulkis olisi paikoillaan ja Dex osottaisi vähän aikuistumisen merkkejä, voi jo ruveta harkitsemaan. Saattaa nippa nappa mennä ensivuodelle, mutta  kaikki on kiinni Dexteristä.

2. Ehkä Hiron testipesitys? Annillahan Hiro majailee. Pian Annin tuomat uudet keltaposket pääsevät muuttamaan sinne ja toivotaan, että Hiro bondaisi yhden typyn kanssa ja mikäli Annin aikatauluun sopii, tulisi testipesitys.  Tässä samalla vähän pohdin, koska keltaposkilla on paha tapa failata pesintä, niin en taida jättää sitä ihan siihen, mikäli poikue nyt epäonnistuu.  Aion kokeilla vielä toisen kerran ehkä muun naaraan kanssa sitten. Jos Hiro ei osoittaudu hyväksi (periytä siis hyviä ominaisuuksia) niin se saattaa jäädä pelkäksi lemmiksiksi, tai muuttaa samaan paikkaan Tomin kanssa.

3. Tomista mieleen, eli Tom saada uuteen kotiinsa. Tom on lähinnä vain tiellä ja äksyilemässä muille ja se ansaitsisi paikan, missä sitä myös ymmärretään. En siis voi luovuttaa sitä kenelle tahansa. Onneksi tuleva koti on tiedossa ja poju lähtee ehkä ensikuussa.

4. Aviaarion rakennus. Maaliskuussa pitäisi aloittaa tuon aviaarion rakennus prosessi.  Tässä pohdin vain, kannattaisiko siihen rakentaa pesitys osio suoraan, vai käyttäisinkö tuota tämänhetkistä pienehköä häkkiä ja kaikkien poikasten tullessa ulos siirtää tuonne aviaarioon vai miten. Yhdistänkö häkit jotenkin? Emoille tulee kuitenkin antaa pesimisrauha, joten olisi hyvä, ettei muut kuitenkaan pääse pöntölle.

5. Käydä mahdollisimman monessa kaijuli-tapaamisessa ja treenata Teran ja ehkä Kaihon kanssa matkahäkki treeniä. Saisin niitä kannettua tapaamisiin ja muualle.

6. Käydä kasvatus suunnitelmaa vielä kerran läpi ja miettiä vara vaihtoehdot jos jotain suurempia ongelmia tulee vastaan. Haluan pyrkiä vain hyvään suunnitelmillani, joten käyn sen  monta kertaa läpi ja mietin vaikuttaisiko jotkut muutokset paremmin? Ida ehdotteli jo Dexteriä Kaiholle, mutten kuitenkaan voi olla 100% etteikö Dexillä olisi kanelia/lutinoa piilevänä. Helmiäinen sillä nyt ainakin on. Haluaisin Kaihon yhteen jonkun valkokasvon kanssa, joten Dex ei ihan sovi. Tosin lähiaikoina olen ruvennut miettimään tuota Dexin väriä enempi, sen poskessa on paljon keltaisia juovia ja maskin reunoilla näyttäisi (sen mitä siitä nyt saa selvää vielä) olevan vähän valkoista ympärillä. Kaikki viittaa siis piilovalkokasvoon.  Aion kuitenkin pesittää sen nyt ensin Teran kanssa muutaman kerran ja siitä sitten kattoa sopiiko se sitten Kaihon kanssa.

7. Saada neitokakadu vihkoni valmiiksi. Se on taas vähän unohtumut, mutta kuitenkin jo NIIN täynnä tietoa, että uuden löytäminen on vähän hankalempaa jo.

8. Saada kakadut-projekti valmiiksi. Nuff said…

9. Yksi varmaan vaikeimmista… Saada Dex ja AJ nyt eroamaan toisistaan, koska  Dex ei ole AJta varten, niin pakko saada tuo söpö lemmenpari irti toisistaan. Niin vaikealta ja ilkeältä se kuulostaa, mutta pakko…

10. Opiskella niin paljon kuin vaan tietoa löytyy!

11. UV-lamppu, uusia leluja tehdä ja ostaa. Kunnon lämpölamppukin olis mahtavaa. 

Tuossa nyt on jonkunmoista kasvatukseen liittyvää höskää, lisää tulee kunhan saan tiettyjä ajatuksia kasattua  yhteen ja saan kaiken kuulostavan yhtenäisemmältä. Semmosia haja-ajatuksia kun on paljon, joten pitää ensin pohtia pidemmälle.  Kuitenkin aika selvät sävelet on jo nyt, toivottavasti pysyykin näin.

Katselkaa ja ihastelkaa sen kaunista väriä

Sitten ihan perus kuulumisiin.  Päästin Kaihon tänään vapaaksi, en vain kestänyt katsoa sitä häkissä kun muut saivat lennellä oman mielen mukaan. Se tahtoi niin selkeästi ulos, ja se ei pahemmin osoittanut stressin merkkejä ja vaikutti sen verran kotiutuneelta, että päästin nyt sitten päivä etuajoissa, tosin varotettiin, että saattaa kestää tavallista pidempää. Ihme ja kumma kaikki mitä Kaihosta on sanottu, on ollut vähän nurinkurin. Sitä sanottiin ujoksi  ja se tuli käteen heti kun vaan hirssin huomasi. Yllätti kyllä niin positiivisesti, miten se tulee kädelle pidemmän välimatkankin päästä ja vaikka ei edes nähnyt hirssiä! Istuskeli tänään mun selässä ja kun yritin kuvata, lensi se määrätietoisesti kameran päälle. Se siitä ujoudesta. Todella mallikelpoinen  ensimmäiseks vapaanaolopäiväks. Olen niin todella yllättynyt, ettei rajaa.  AJ on taas uskaltautunut tulla tietokone pöydälle pällistelemään, eikä enään säiky niin kovasti vaikka kirjottelisinkin.

Tein mielenkiintoisen havainnon kun rapsuttelin Teraa. Jokakerta, kun rapsutin sen korvan vierestä, laukesi Teralle jonkunlainen haukotusreaktio. Se haukotteli muutamaan otteeseen ja halusi lisää rapsutusta. Tein sen taan ja  uudelleen ja uudellen. Sitten pidettiin parin tunnin tauko ja vielä uudelleen. Toiminut nyt joka ikinen kerta. Kyselin vähän muilta ja sama juttu. Kuulemma lajista riippumatta, linnut tekevät niin, esim jos itse rapsuttavat tai kaveri rahnuttaa juuri tietystä kohdasta niin haukottelu alkaa. Tosi jännää.

Sivu on saanut jo yli 3000 kävijää, suht lyhyen ajan kanssa. Olen todella kiitollinen teille, jotka ovat sivustolla  vierailleet, kommentoineet ja varsinkin seuraajille suuri kiitos!  Eihän tätä olisikaan niin kiva pitää, jos ketään ei kiinnostaisi 😉

 

Comments(4)

 • Anonyymi
  26.1.2013, 13:01  Vastaa

  Olen täysin sanaton!
  😀

 • 26.1.2013, 16:18  Vastaa

  miksikäs ihmeessä? 🙂

 • Anonyymi
  26.1.2013, 16:32  Vastaa

  Hieno postaus ja kaikki meene niin hyvin!
  😀

 • 26.1.2013, 16:34  Vastaa

  Kiitos kovasti ^^

Leave a Comment