+(Shaman & Aiwass) – (Gwyn)

Parveen liittyi viikonloppuna upea neitokakadupari Shaman ja Aiwass. Ida-Emilia toi linnut aikoinaan Hollannista. Linnut ovat pesineet jo muutaman poikueen onnistuneesti ja toivon niille vielä hyvää jatkoa tänne. Shaman on homotsygootti pastellikasvo ja puoliso Aiwass on valkokasvo. Niiden poikaset ovat siis aina pastellikasvoja. Pari muutti tänne lauantaina ja ovat jo nyt kuin kotonaan. Ne lentävät taitavasti huoneessa, löysivät vesikupin ja pelletitkin maistuivat kupista. Shaman oli heti huoneeseen päästyään kiinnostunut pesäpöntöstä joka on kiinni pesityshäkissä. Ida kertoikin parin olevan vähän hormoneissa, niin pesiminen kiinnostaisi. Annan niiden kuitenkin nyt ensin hiukan asettua ja tutustua parveen ja huoneeseen hyvin. Shaman on hiukan nyppinyt Aiwassin niskaa, katsotaan onko se jäänyt ikäväksi tavaksi vai voisiko se siitä parantua taas. Tässä kuvat uutukaisista.

Shaman
Aiwass

Tämän viimeisen pesityksen jälkeen olin päättänyt, että Amy ja Gwyn ei vaan toimi. Amylla on ollut ongelmia munia ja sitä on todella hermostuttava seurata. Jokainen niiden yritys on epäonnistunut, en ole nähnyt niiden koskaan parittelevan myöskään. Päätin että luovun parista, mutta Gwynillä on vielä annettavaa, joten se muutti ystävälleni Villelle. Siellä se toivottavasti pääsee vielä pesitykseen ja ehkä joskus sieltä saan jälkeläisen itselleni. Amy hoitaa vielä adoptiolastaan pesässä, mutta sitä ei yhtään liikuttanut Gwynin lähtö. Poistin sen jo aiemmin pesityshäkistä, koska se nyppi poikasta. Amya ei kiinnostanut ollenkaan ja onneksi se pärjäsi hyvin poikasen kanssa. Kun poikanen on muuttanut uuteen kotiinsa, voi Amy muuttaa eläkekotiinsa. Sille on varmasti parempi päästä pesimästä ja ehkä sille löytyy vielä hyvä eläkeiän puoliso seuraksi. Sitä ei varsinaisesti koskaan ole kiinnostanut toiset linnut, se on aina vähän passiivisempi muita kohtaan.  

Poikasen DNA-testi on laitettu postiin, odotellaan mitä sieltä kuuluu. Poikasen pitäisi kohta kiivetä pesästä jo, niin saisin laitettua undulaatit pesimään, koska niillä on ollut niin suuri vire päällä. Katsotaan nyt miten tässä käy.

 

Comments(0)

Leave a Comment