Rengastus pohdintaa + Galleriat!

Muokkailin tänään vähän sivua, lisäsin galleria osuuden tuonne oikealle sivupalkkiin. Tällä hetkellä on päällä vasta taide-galleria jonne keräilen kuvia taiteesta ja piirrustuksista joita olen ja tulen tekemään.  Saa tutkia vapaasti. Teen samalla myös linnuille omat galleriat jotka pursuu kuvia linnuista, joten varautukaa. Niissä kestää vielä pieni hetki, koska kuvien lataaminen ja tarkasteleminen ja järjestäminen on aikaa vievää työtä. Olen jo ihan kivasti saanut kasaan kuvia  ja vanhimmat kuvat ovat laadultaan aika huonoja koska silloin omistin huonon kameran. Kutenkin, prosessi jatkuu vielä jokusen aikaa, lisää gallerioita voi tulla, esim joskus poikasgalleria ja mitä muuta sälää nyt. Kommentoiti mahdollisuus on poistettu tietyistä sivuista, koska se oli mielestäni ruma ja turha, ja voi kerätä ties mitä spämmiä ja trollia, joten otin pois. EDIT// DERP-linnut on nyt siirretty taide osioon ja niitä voi seurailla siellä. Lintugalleriat tulevat sittenkin tänään jo voimaan ja lisäilen kuvia aina kun on aikaa ja sitä mukaa miten niitä nyt tulee.

Tänään linnut on ahminu hirssiä paljon ja  vapaala ollessa AJ oli kokoajan kiinni tossa yhdessä narussa, sillä taitaa olla joku pakkomielle siihen. Tera taas ihastui yhteen pinniin jonka sain vähä aikaa sitten. Siinä on ketju jossa roikkuu muutama musta sulka. Säikähdin kun katsoin vaan oikealle ja siinä on kolme neitokakadua kurkottamassa korua kohti 😀  Meinasivat saada rikki kun jätin sen pöydälle ja kävin hakemassa juotavaa…
Tänään AJ yllätti kun se hyppäsi olkapäälle ja jäi sinne sukimaan hiuksia ja repimään paidassa olevaa narua, sitten mukaan tuli Tera ja vielä Dex. AJ osaa yllättää niin positiivisesti aina, En ole katunut hetkeäkään sen ottoa parveen. Yksi minua huojentava asia tänään oli se, että Dexter ja Tera parittelivat taas pitkästä aikaa. Näytti jokusen aikaa siltä, että Dex ja AJ on nyt yhdessä ja Tera jää kokonaan takavasemmalle.  Tera on lähestynyt enemmän Tomia, joka on jopa oppinut komminikointia vähän. Tänään Tom antoi AJn sukia sen pyrstösulkia, vaikka tavallisesti Tom on todella tarkka, että häneen ei kukaan koske. Mutta anyhow, on siis toivoa, että saan Teran ja Dexin yhteen vielä.

Olen tänään käyttänyt myös aikaa lintujen rengastamisen miettimiseen. Kun vein Hiron Annille hoitoon, näytti Anni miten rengastus toimii, tosin tietysti kun olin sielä katsomassa, kaikki tuppasi menemään pieleen ja kuulemma tänä syksynä on poikaset tavallisen suurempia joten rengas ei millään tahtonut mennä enään jalkaan. Olen pohtinut lintujen rekisteröimistä valtakunnalliseen linturekisteriin. AJ onkin rekattuna sinne jo, mutta tulevaisuudessa aion poikueetkin sinne rekisteröidä. Tutkin myös kauppakirjamallia ja syntymätodistusta.  Lähinnä rengastusta miettien, mietin renkaaseen tulevaa tekstiä, useimmiten siinä on poikasen numero (monesko poikanen), kasvattajan tunnus, maa ja vuosiluku, kuten AJlla on 01 IDA FI 12

AJn rengas

Eli se on  ensimmäinen poikanen, syntynyt Idalle Suomessa 2012. En ole täysin varma, onko tunnuksen oltava sen 3 kirjainta, vai sallitaanko neljä. Muutoin olisin harkinnut tunnukseksi TERA, koska mitä luultavimmin aion käyttää TeraNymphicus’s-nimeä. Jos se tosiaan on sen kolme kirjainta, olen vähän pohtinut menisikö TeN(vaikka se kirjotetaankin kaikki isolla), näin tullen TEraNymphicus ja TEN:hän on englantia ja tarkoittaa kymmenen (10) ja lintuharrastukseni alkoi juuri  2010 vuonna. En tiedä onko se liian kaukaa  haettua, mutta varavaihtoehto kumminkin. Sitten kun muistelen, Anni kertoi, että poikasia on käsiteltävä todella varoen, koska kupu on erittäin herkkä ja rengastusvaiheessa poikaset on sen n. 9-10 päivää vanhoja. Pelottaa suuresti, miten tulen joskus onnistumaan, olen käsitellyt jo melkein 8 vuotta pieniä jyrsijöitä niin ehkä siitä on apua, etten ole ihan kovakourainen. Mutta näitäkin voi pohtia sitten vähän myöhemmin, kunhan jaoin ajatuksiani.

 

Comments(12)

 • 25.12.2012, 22:18  Vastaa

  Hei, anteeksi mainostus.
  Etsiskelen aktiivisia blogeja liittymään blogilistaan. Sivusi vaikuttavat aktiivisille, eli ei ole pelkoa että lopetat bloggaamisen ensi viikolla. Katsoppa Omituiset otukset ja olisi mukavaa, jos liityt 🙂 Kyseessä siis eläimien blogeja sisältävä blogilista.

  Ps. Veikeän näköisiä kavereita!

 • 26.12.2012, 00:55  Vastaa

  heh ei se mittään 🙂 Toki voin liittyä. Ja ei ole pelkoa, että lopettaisin, ajattelin käyttää näitä kotisivuinakin vielä kauankin ^^ Liityin lukijaksi, mitäs muuta tarvii tehdä`?

 • Anonyymi
  26.12.2012, 11:04  Vastaa

  Kivaa, jättipostaus!! 😀

 • 26.12.2012, 14:42  Vastaa

  hahah jeps! Toinen saattaa olla tulossa lähiaikoina, koska olen taas päättyny miettimää tarkemmin paria juttua, mutta pohdin sitä vielä vähän paremmin niin kirjottelen sitte.

 • Anonyymi
  26.12.2012, 14:55  Vastaa

  Pohtiminen on mitä fiksuinta ajanvietettä!
  😀

 • 26.12.2012, 15:18  Vastaa

  Ei järki teillä on mahtava blogin nimi 😀 Ehdottomasti yksi parhaista mitä olen koskaan nähnyt!

 • 26.12.2012, 15:22  Vastaa

  Jep se on! 😀 tosin sitten kun ajautuu pohtimaan semmosta juttua, joka voi kuitenkin päätyä jotenkin huonoon asiaan niin eh, pelottaa…

 • 26.12.2012, 15:22  Vastaa

  Kiitoksia kovasti! 🙂

 • 26.12.2012, 15:51  Vastaa

  testing

 • 26.12.2012, 15:52  Vastaa

  toimii X>

 • Anonyymi
  26.12.2012, 17:56  Vastaa

  Siehän oot ollu ahkera vastailemaan tänään!! ;D
  No toivottavasti kaikki aika ei ole mennyt siihen. 😀

 • 26.12.2012, 18:02  Vastaa

  tottakai olen :> oon hääränny blogin kanssa kokopäivän joten oon kerenny vastaillakkin x)) kirjotin jo tuon tekstin kun oli pakko kirjottaa se ylös

Leave a Comment