Poikaset valoon + Sivuston päivitystä

Poikaset ovat pian kaikki poistuneet pesästä. Viimeinen keikkuu pesän oviaukolla juuri tällä hetkellä. Kiinnostuneita on, mutta varmaa paikkaa ei vielä ole kenellekään, joten pidä silmät auki, laitan ensisijaisesti sivuilleni myytävissä olevat poikaset.  Laitoin poikasten DNA-testit perjantaina postiin. Toivotaan että posti menee perille ja saadaan tulokset pian.  Olen todella ihastunut Karnakin ja Evelynin poikaseen. Se on niin muhkea ja massiivinen. Harmi etten höyheniä nypätessä tajunnut punnita sitä.  Kun poikaset ovat hetken saaneet olla rauhassa ja pääseet ylös lattialta, avaan niille pesityshäkin oven, jotta ne voivat siirtyä suurempaan tilaan harjottelemaan lentämistä. Näin ne pääsevät myös tutustumaan parveen ja oppimaan tärkeitä kommunikointitaitoja linnuilta. Annan niiden kuitenkin olla rauhassa ja tutustua maailmaan omassa tahdissa.

Pahin pesitysvimma on laantunut, munia ei ole löytynyt hetkeen lattioilta. Lexi on alottanut pesinnän jälkeisen sulkasadon ja saanut sen pahalaatuisempana kun ennen. Tilasin linnuille featheruppia ja calcivetiä auttamaan sulkasadossa. Monella muullakin on se päällä sopivasti, niin kuuri tulee hyvin tarpeeseen ja käyttöön kaikille.  Kunhan poikaset ovat pääseet pesityshäkistä, on aika siirtää undulaatit pesimään. En ajatellut antaa niiden pesiä, kuten viimeksi, että poikasia hoiti muutama emo.  Seuraavaksi vuorossa on Irithyll ja haluaisin pesittää sitä mieluiten Luken kanssa, mutta tällä hetkellä sillä on kiinnostus Uuttopekassa. Irithyllillä on vahanahka ollut pidempään aivan ruskeana ja se on selkeästi hormonaalisempi kun Sebastian, joten ihan oikeutettua päästää se pesimään tällä kertaa. Kirjoitan siitä vähän myöhemmin ja katsotaan kumpaan puolisoon nyt päädyn. Haluaisin Luken sille puolisoksi sen harmaasiiven takia, mutta ikävää erottaa itsestään pariutuneita lintuja. Usein itsekseen pariutuneet toimivat parhaiten muutenkin. Valitsisit varmaan sinäkin mieluummin oman puolisosi.

Olen myös päivittänyt sivuja. Sain vihdoin SSL sertifikaatin toimimaan, ja nyt sivusto käyttää turvallista yhteyttä. Olen myös korjannut muutamia virheitä sivustolla, jotka ei toivottavasti olleet näkyneet muille suuremmin. Parantelen myös vähän hakukoneoptimointia vielä sivuille, josko saataisiin ne näkymään paremmin vielä. Muokkaan varmaan ulkoasua ihan pikkuisen ja teen uuden taustakuvan banneriin mahdollisesti.

Olen ollut kiireinen nyt lähiaikoina, kun olen auttanut Kaijuleita asioissa. Olen mukana parantamassa kasvatusasioita yhdistyksessä. On hienoa olla tekemässä tärkeää työtä asioissa, jotka ovat itselleen niin tärkeitä. Muistan kuinka vielä 8 vuotta sitten ihailin, kuinka tahdon olla ”virallinen kasvattaja” ja kun Kaijulit tekivät kasvattajalistan ja sertifioinnin, unelmoin sinne pääsemisestä vielä. Nyt siitä on jo seitsemän vuotta kun alotin kasvatuksen, sekä neljä vuotta siitä on sertifioituneena kasvattajana. Nyt olen itse auttamassa sertifioimassa muita kasvattajia. Niin se aika menee ja harrastus kehittyy. Linnut kun ovat vielä suhteellisen uusia lemmikkejä, ei voi kasvattajana eikä edes omistajana jäädä paikoilleen, vaan on opittava kokoajan uutta ja mentävä sen mukana.  Vielä joskus oli hyvin tavallista käsinruokkia kaikki poikaset, poikasia luovutettiin liian aikaisin jne. Mutta tästä kaikesta on parannuttu ja opittu, mikä on linnuille parhaaksi. Haluan olla mukana yhdistystoiminnassa ja olla edistämässä lemmikkilintujen hyvinvointia Suomessa.

 

Comments(0)

Leave a Comment