Adoptiolapset

Täällä on tapahtunut ties mitä,  mutta suurin osa voimavaroista on mennyt Punkin hoitamiseen, koska se oli niin huonossa kunnossa. Kaikkea muutakin on tapahtunut. Siihen aikoihin kun jouduin siirtämään Punkin käsinruokintaan, Dexter ja Hemwick olivat vallanneet pahvilaatikkopesän. Hemwick oli muninut neljä munaa sinne. Keitin munat, koska en halunnut enää kenenkään pesivän sinne nurkkaan. Annoin Hemwickin pitää munat ja hautoa kunnes se kyllästyy. Voi kun olisin vain tiennyt… Tarkistin muutaman päivän välein, ettei se ole muninut lisää. Amygdalalla ja Qwynillä oli oma pahvilaatikkopesä niiden pesän päällä, mutta munista näki jo, etteivät ne olleet hedelmöittyneet, annoin niiden hautoa munia myös, etteivät ala kiistelemään pesistä tai rasita itseään enempää munimalla.

Joku kaunis päivä sitten Hemwickin munista kolme oli kuoriutunut vaikka olin kaikki keittänyt. En voinut ymmärtää miten se on mahdollista ja pesässä ei ollut uusia munia. Sinne taakse on hyvin vaikea päästä tutkimaan, mutta kävikin ilmi, että Hemwick on siirtänyt keitetyt munat pois pesästä, pahvilaatikon ”taakse” ja purujen sekaan hylännyt ne, ja muninut taitavasti myös 4 munaa, joita luulin keitetyksi. Kolme kuoriutui. Samoihin aikoihin kuoriutui myös Evelynin ja Karnakin munista vain yksi. Ajattelin antaa poikasten olla pesässä, koska Hemwick ja Dexter pitivät siitä hyvin huolen, eikä liian moni ollut kiinnostunut pesästä enää. Poikaset kasvoivat hyvin, paitsi Hemwickin nuorimmainen joka kuoriutui muita poikasia myöhemmin, jäi hyvin pieneksi ja jäi sisarustensa jalkoihin jo todella nuorena. Kuten arvelin, poikanen menehtyi hyvin pienenä, niin pientä poikasta olisi hyvin vaikea alkaa käsinruokkia ja Punkin hoitojen takia minulla ei ollut edes voimavaroja yrittää. 

Kaksi muuta poikasta kasvoivat hyvin, kunnes rutiininomaisessa tarkistuksessa huomasin, että niitä on nypitty. Dexter ei koskaan ole nyppinyt poikasiaan, Hemwickin en ole nähnyt vielä hoitavan tämän ikäisiä poikasia, mutta aavistelin sen johtuvan jostain muusta. Kuten myöhemmin selvisi, Hiro käy pesällä nyppimässä poikasia ja saanut osan sulkatupeista jo verille. Ei ollut vaihtoehtoa pitää poikasia pesässä enää. Karnakilla ja Evelynillä oli samanikäinen poikanen pesässä sillä hetkellä, mutta koska poikaset olivat jo suht isoja, niiden adoptiossa voisi olla ongelmaa. Päätin kuitenkin yrittää.

Siirsin kaksi poikasta Evelynin ja Karnakin pesään. Poikanen pesässä oli aluksi kauhuissaan uusista tulokkaista. Karnak oli hämmillään ja sen elekielestä huomasi hyvin, että se on varovainen. Se kopautti kaikkia poikasia nokalle ja näytti pohtivan. Evelynin kurkatessa pesään sen töyhtö nousi pystyyn ja se oli hyvin hämmillään.  Evelynillä kesti aikaa uskaltautua pesään. Karnak alkoi ensimmäisenä ruokkimaan adoptiolapsia ja Evelynin seuratessa Karnakin ruokkivan muita, se hyväksyi poikaset ja nyt molemmat vanhemmat hoitavat adoptiolapsia hyvin tunnollisesti. Vaikeinta on varmaan ollut Evelynin omalla poikasella. Sen ei ennen tarvinnut kilpailla ruoasta, mutta se on kuitenkin jo tottunut hyvin muiden poikasten läsnäoloon ja ne nukkuvat usein kaikki kolme kasassa kiinni toisissaan. 

Kuvattu pesäkameralla

Poistin pahvilaatikkopesät huoneesta ja munia on ilmestynyt enää vain ruoka-astiaan. Tällä kertaa undulaatin munia. Neitojen pesimätouhut alkavat ehkä vihdoin laantua, mutta undulaatit alkavat innostua. Seuraava pesitys Evelynin ja Karnakin poikasten pesästä lähdettyä on undulaattien vuoro.

Päivitin myös kotisivujani vähän. Olen tehnyt poikueille ja poikuesivuille uuden layoutin ja kuvituksen. Päivittelen vähän vielä ulkonäköä tässä taustalla.

 

Comments(0)

Leave a Comment