Parven muutoksia

Kirjoittelu on vähän jäänyt kun tässä on tapahtunut kaikenlaista muuton takia. Linnut kotiutuivat todella hyvin ja parin päivän sisällä muutosta, munia löytyi jo lattialta. Ajattelin antaa linnuille luvallisen yrityksen pesiä. Dexter ja Hemwick olivat niin hormonaalisia, että siirsin ne pesityshäkkiin. Pari sai neljä munaa, joista kolme kuoriutuikin. Ikävä kyllä poikaset kuolivat kaikki alle viikon iässä. Syytä en tähän löytänyt. Ajattelin, että Dexterillä kun on jo sen verran ikää ja jälkeläisiä, että se voisi nyt ansaita päästä eläkkeelle pesityspuuhista. Se on kuitenkin aina ollut todella hyvä isä, niin tämä poikasten menehtyminen oli iso ja surullinen yllätys. Dexter muutti puolisonsa Hemwickin kanssa siskolleni asumaan eläkkeelle.

Dexter

Dexter on yksi ensimmäisistä linnuistani ja se on luonteeltaan niin kultainen ja sen poikaset ovat kaikki olleet luonteeltaan parhaimpia lemmikkilintuja. Dexter on kuitenkin jo reilu kymmenen vuotias ja tämän poikueen epäonnistuttua ajattelin, että sille olisi oikeutettua päästä lepäämään poikashommista, vaikka vanha se ei varsinaisesti ole. En kehdannut erottaa Dexteriä sen puolisosta, niin Hemwick muutti sen mukana. 

Myös ruusukakadut muuttivat luotani. Ne ovat tosin vain väliaikaisesti muualla. Tässä nykyisessä asunnossa ei yksinkertaisesti ole tilaa pitää isompia kaijoja, ja linnuista en kuitenkaan voinut täysin luopua. Linnut muuttivat ystävälleni Itävaltaan, missä ne saivat todella ison upean aviaarion. 

Sitten taas vähän positiivisempiin uutisiin. Meille muutti parveen Villeltä taas yksi neitokakadu. Tyttö sai nimekseen Ouphris. Se on väriltään harvinainen bronze fallow. Toivon sille puolisoa ulkomailta tulevaisuudessa. Kirjoittelen tästä projektista vähän lisää myöhemmin. 

Laitoin myös uuden parin pesimään, koska Thlayli ja Sen’un kävivät sen verran kuumina, että kohta munia olisi ollut taas lattialla. Parilla on nyt kolme munaa pesässä, jota ne hautovat todella tunnollisesti. Toivon kyllä tosiaan, että Sen’n osaa nyt olla nätimmin poikasten kanssa, ettei käy kuten Emberille kävi.

Villeltä muutti muutama muukin lintu tänne. Tänne tuli nimittäin kolme siniviiriäiskukkoa. Ihastuin niihin niin kovin, että odottelen tänne jo kanoja niiden seuraksi. Olen vähän päivitellyt instagrammiin linnuista jo kuvia, mutta laitan tähän nyt muutaman lisäksi. 

 

Comments(0)

Leave a Comment