Lovey Dovey

Nyt on tapahtunut taas asioita lintusaralla ja ajattelin informoida täällä kaikkea.

Ensinnäkin neitokakaduista. Papusta ei ole vielä tarkemmin sovittu millon se tänne tulee, mutta maaliskuussa toivottavasti. Kyydit pitäisi vielä sopia miten saadaan se kuljetettua.  Ilmottelen tästä sitten lisää kun sen aika tulee.

Lisänä olen toteuttamassa juuri kahta suurinta haavettani. Ensimmäiseksi mainitsen vähän pienemmän asian. Suoranokkia olen aina halunnut, ja nyt tuli tilaisuus hankkia pienenpieniä kyyhkyjä. Mikä olisi parempi kun näin puluihin ihastuneena muutenkin hankkia muutama moinen. Näillänäkymin minulle kotiutuu siis perjantaina kaksi pienenpientä timanttikyyhkyä.  Oikein tietävän oloiselta kasvattajaltakin. Näitä en kuitenkaan ajatellut ryhtyä pesittämään (toivottavasti), ihan vain lemmikiksi tulevat.  Pienokaisille nimiksi olin ajatellut Anghel ja Nageki. Suosikkihahmoni lempipelistä, mistä muustakaan kun hatoful boyfriend. Deittailaan puluja!  Kannattaa tutustua peliin, mahtavin stoori ikinä.

Puluvauvat ja emo vasemmalla. Kuva © Iina Ruokolainen

Toiseksi on vähän suurempi juttu. Olen kauan haaveillut jo siitä ”isommasta” linnusta. Kakadut kun ovat kuitenkin suosikkejani vaikka Heraan rakastuinkin, koen kakadut ehkä enemmän omaksi.  Uskallan nyt ehkä hehkuttaa suunnitelmistani tänne. Olen pohtinut saksasta linnuntuontia. Suuremmaksi omaksi linnuksi koska tahdon kakadun, ja tilan puitteissa sopivin olisi ehkä joku lähdekakadu tms. päädyin ruusukakaduun. Niitä ei kovinmontaa suomessa olekkaan. Löysin eilen ystäväni kanssa loistavan kasvattajan ja tällä oli mitä sopivimmin ruusukakaduja pesimässä. Mikä hienointa oli se, että ne on emojen ruokkimia, hyvästä osaavasta kodista kotoisin ja kasvattaja on kuulemma useamminkin lähettänyt lintuja ulkomaille, joten tietää nämä hommat.  Poikanen on nuori vasta, tässä eilen napsaistu kuva siitä. Kummatkin kuvat © Jörg Seibert


Kyseisessä paikassa ei käsinruokita (ellei erikseen pyydetä) eikä klipata lintujen siipisulkia ja niillä on hienot olot ja osaava kasvattaja. Olen niin onnellinen että löytyi tällainen mahdollisuus. Nyt väkrätään paperihommia valmiiksi. Tuonnin ajankohta sijoittuu ehkä huhtitoukokuulle suunnilleen, en vielä saanut kaikkea selville ja kirjottelen tästä vielä enemmän kun juttua tapahtuu. Lupaan päivitellä tästä asiasta. Toivotaan parasta että kaikki onnistuu! Itse en mene ulkomaille vaan ystäväni tuo linnun suomeen, joten en pääse kirjottamaan mitään linnunhaku seikkailua, mutta tämä on jo ihan tarpeeksi kiinnostavaa näinki (mielestäni, ehehe). Kasvattajan kotisivut (saksaksi)

Nyt kun miettii, niin monta lintua tulossa. Tähän se sitten varmaan jää. Suoranokat, kasvatuslinnut ja isompi lintu, alkaa olla kaikki kasassa.  Unohtui mainita, että B poikueen poikasille löytyi aivan mielettömän hieno koti. Poikaset lähtevät uuteen kotiin maaliskuun toisella viikolla. Saavat hienon häkin ja huoneen ja rescue neitokakaduneidin seurakseen. Seuraavaa pesitystä odotellessa, se saattaa tosin mennä vasta syksyyn tms, koska annan lintujen nyt levätä kunnolla.

Nyt meillä valmistaudutaan pulujen tuloon! Kurr!

 

Comments(0)

Leave a Comment