Lintuhuoneen siivousta ja remppausta

kakaotalk_20161125_203104518
Huone eilen illalla…

Eilen tilaama pesityshäkki tuli. Wooh! Tilasin siis elementeistä rakennettavan 1mx1m häkin joka tulee siis pesityskäyttöön. Kokosin sen eilen itse ja voih kyllä se oli HANKALAA… Tänään sitten päätin siivota huoneen ja järjestää paikkoja uudelleen. Eihän siinä siivoomisessa menny ku jotain 6-7 tuntia?? Aivan kamalaa.  Noh jokatapauksessa asetin häkit uudelleen ja vierekkäin niin ne ei tee semmosta turhaa pientä tilaa tonne. Teran onnettomuuden takia olin nyt äärimmäisen tarkkana, että häkit on niin irti seinästä että jos joku jostain syystä sine putoaa, ei VOI jäädä jumiin vaan pääsee kaltereita pitkin kiipeemällä tai sitten lattialla kävelemällä pois sieltä.  En luota enään siihen että häkki on tukevasti seinässä kiinni.. niin se yksi oli.. silti Tera sinne väliin oli joutunut… joten mielummin näinpäin, että on reilusti tilaa  ettei jumiin jääminen ole mahdollista.

Nyt kun häkit on toisessa päässä huonetta ja suurin osa pystyssä olevista puista toisessapäässä, kertyy lentomatkaa enemmän. Yhden köyden siihen väliin ymppäsin vielä. Valoja joudun vielä asettelemaan paremmin, mutta on tässä nyt sentään jo JOTAIN.. Kaiken ton mellakan aikana sain AJn ja Dexterin myös pesityshäkkiin  jo. Niiillä on ollut ihan hirmuinen pesimisvietti nyt lähiaikoina niin… miksi ei sitte näin?

Kaiken jännitykseksi, pistin eilen kasvattajahakemuksen menemään. Toivotaan että menee läpi, jos ei, niin yritän myöhemmin uudelleen, mutta tätä hetkeä oon jo odottanu että viimein uskallan laittaa. Oon niiin hirveen hermostunu… pidetään peukkujaahh

kakaotalk_20161126_180035421
Tänään järjestelyjen jälkeen
 

Comments(2)

 • shuuhi
  28.11.2016, 23:34  Vastaa

  Vau miten kivat tilat siulla on linnuile tarjota. 🙂 Kuinka usein jaksat siivota tuon lattian? Varmasti paljon työtä siivouksessa noin suuren parven kanssa. Ikkuna peitetty ilmeisesti siitä syystä, että pidät törmäysriskin minimoinnin tärkeyttä suurempana kuin ikkunan hyötyjä virike- ja valaistusmielessä? Vai onko muita syitä miksi esim minun kannattaisi pienemmän parven kanssa harkita ikkunan peittämistä? Onnea matkaan kasvattajahakemuksen kanssa!

  • teranymphicus
   29.11.2016, 11:33

   Kiitos paljon. Ja harvemmin pidän tällasta suursiivousta, mutta sillai pikasiivousta teen sotkun määrästä riippuen kuukaudesta muutamaan. Ikkuna on peitettynä justiinsa siitä syystä että törmäysriski ja kesäsin linnut ei nuku jos niillä ei oo pimentävää verhoa ja tykkään että voin säädellä ite tota päivän pituutta. Mulla on automatioistu noi kaikki valot, menee päälle samaan aikaan ja sammuu itekseen. Verhoja ei tarvii itse käydä avaamassa ja sulkemassa. Ei siitä ikkunasta tulevassa valossa muuten mitään vikaan ole, antaisi runsaasti valoa lisää, mutta kuten tiedetään, UV valo ei pääse ikkunan läpi, joten lintulamput on UVn takia jokatapauksessa oltava ja näin pystyn itse säätelemään sitä ja ei ole niin maailmanloppu jos esim illalla ei kerkee kotiin valoja sammuttamaan/verhoja sulkemaan tai ettei tarvii ennen töihin lähtöä avata verhoja ja herättää lintuja joskus 7 aikaan. Valon määrällä/päivän pituudella on myös merkitys pesivien lintujen kannalta. Linnut pesivät aikoina joilloin on runsaammin valoa, ja sen saa helposti säädettyä tolla ajastimella aina sopivaksi. Se on vaan yksinkertasesti mulle helpompaa, vaivattomampaa ja turvallisempaa 🙂

Leave a Comment