Lemmikkimessut + pesityspäivitys!

Nyt on taas tapahtunut asioita joista voinee taas olla jotain kirjotettavaa. Ensinnäkin, pesinnässähän on tällähetkellä Tera ja Dexter. Usko näihin oli todella suuri ja en ole pettynytkään. Teralla on siis pesässä 2 munaa tällä hetkellä, todella hienosti hautoo.   Ihka ensimmäisen munansa Tera onnistui kuitenkin munimaan yöllä orrelta alas, minkä takia  se siis putosi ja meni rikki. Mutta ensikertalainenhan se on, ei sitä aina voi onnistua. Hienosti kumminkin menee tähän mennessä.  En vielä odota liikoja kun on tosiaan ensikertalaiset kyseessä, mutta juu, ilmoittelen kuulumisia tähän liittyen kun asioita tapahtuu.

Viikonloppu on ollut kiireinen. Perjantaina Miika tuli unduineen tänne. Valmistauduttiin lemmikkimessuja varten. Oli kyllä hauskaa, vaikka aika ahdasta pesityshäkin takia yms, mutta selvittiin. Omista linnuistani en voinut oikein ottaa muita kuin Kaihon. Tiedän, että se on kuulemma reissannut paljon, joten laskin sen varaan, ettei se nyt hirveästi stressaanu. Oli sen ensimmäinen messuilu ja hyvin se meni. Nyt se on vähän uupunut, mutta ihan normaalilta se muuten vaikuttaa.

Ensikertalaisia messuilla oli myös Miikan undulaatit, jotka ei päässeetkään lauantaina mukaan, koska Roki oli  pyristellyt aamulla häkissä ja saanut itselleen verisulan(tai parikin?) ja sen operoiminen oli vähän haastavaa. Lintu ei kumminkaan ottanut kovin itseensä kiinni ottoa ja siiven availua ja sulan nyppäämistä. Karmean näköinen se oli kun ihan veressä sen sulan takia oli. Sulka oli niiin minimaalisen pieni ja liukas veren takia, mikä teki sen irroittamisesta niin haastavaa, mutta saatiinpahan sekin tehtyä.  Kyllä se päivän aikana oli hyvin parantunut ja pääsi sairashäkistä taas Roxy kaverin luo matkahäkkiin. Kuvia ei oikein ole kun on vaan kännykkä ja saa huonoja kuvia.

Messut meni hyvin, sain linnuille ostettua ruokaa, hirssiä, leluja ja ties mitä krääsää. Tärkeänä tuli ostettua lintulamppu. Kanta minulla jo olikin missä oli joskus aikoinaan joku ilme lamppu, muttei tietääkseni UV lamppu kuitenkaan. No se oli käytöstä pois jokusen aikaa jo ollut, joten oli vähän unohtunut. Ensitöikseni kaivoin kannan esille ja pistin putken siihen kiinni ja seinään. Mitään ei tapahtunut. Muistan, että tarkistettiin volttimittarilla, että kantaan tulee sähköä, joten epäilin jo, että ostin rikkinäisen lampun ja hermo siinä meinas mennä. Jätin sen hetkeksi taka-alalle ja kun olin menossa alakertaan valittamaan miten surkeeta, tajusin ensin vilkaista kantaa vielä ja huomasinkin ON/OFF napin… Se oli tietenkin poissa päältä ja pistin päälle niin johan loisti! Lintujen ilmeet olivat kyllä loistavat kun valo räpsähti päälle, näki heti, että niiden silmissä on joku muutunut, se ilme oli loistava! Harmi etten kuvaa oikein tajunnut ottaa

Kaijulit ovat myös järjestäneet tärkeän kampanjan! Tiedätkö lintusi alkuperän?.  Jakakaa sanaa ja tykkäilkää ja levitelkää! Tämä on hyvin tärkeää, varsinkin uusille lintuharrastajille. Tässä vielä linkki facebookkiin.

 

Comments(2)

  • 24.11.2013, 23:42  Vastaa

    Tänään tuli messuilla kierreltyä ja tipusiakin kävin ihailemassa. Kaihon nähdessäni totesin mukana olleelle kaverille lukevani linnunomistajan blogia. 😀

    Kauniita olivat kaikki mukana olleet linnut. 🙂

  • 25.11.2013, 02:00  Vastaa

    Heh kiitos kovasti 🙂

Leave a Comment