Kynsihuoltoa

Sain hetki sitten sähköpostin, jossa pyydettiin apua linnun kynsien leikkuussa. Omistaja ei uskaltanut käsitellä lintua itse, koska se on jo aiemmin pudottanut pyrstösulat kiinnioton yhteydessä. Sovittiin, että menen paikalle auttamaan. Paikan päällä huomasin myös, että oli monen monta muuta asiaa joissa oli parantamisen varaa, mutta onneksi omistaja oli hyvin avoin ja otti tietoa vastaan. Linnulle hankittiin lintulamppu ja se sai uusia virikkeitä, hiekkapaperiorret poistettiin ja sai vielä seepiansuomun auttamaan sulkien kasvamiseen. Huomasin että lintu nyppii itseään, sen siiven alapinnat, kainalot ja yläperä olivat aivan kaljuja. Mutta lintu on todennäköisesti tehnyt sitä koko ikänsä. Linnulla oli taustallaan kuitenkin jo historiaa ja sen puoliso on menehtynyt ja se on asunut huonommissakin oloissa. Häkistä ulos se ei suostu tulemaan eikä mahdu nykyisessä häkissä lentämäänkään. Muutama kynsi oli aivan järkyttävän pitkiä ja linnun jalan ote orresta oli todella huono. Se kuulemma putoili orrelta toisinaan. Ei auttanut muu kuin ottaa lintu kiinni ja leikata pitkät kynnet. Otin varmuuden vuoksi mukaan pulveria jolla voi pysäyttää vuodon, jos suoni olisi päässyt kasvamaan pitkälle, sitä ei onneksi tarvittu kuitenkaan. Sain kynnet hyvin leikattua sopivan pituisiksi. Linnulla oli myös avonainen rengas, joka oli aivan liian löysällä sen jalassa ja pääsi ”nilkan” (tarsometatarsus) yli sen sääreen asti. Pelkäsin että rengas voisi jäädä ikävästi jumiin sen nilkkaan, joten oli parempi poistaa tuo rengas. Sain sen onneksi helposti ja nopeasti irti. Kävin myös linnun muuten läpi, se vaikutti terveeltä ja eikä ollut edes ylipainoinen vaikka ei se kauheammin ole päässyt lentämään. Kyllä se vähän puraisi peukalosta juuri kun olin laittamassa sen takaisin häkkiin, oli varmasti ansaittu. Lintu saatiin kuitenkin hoidettua ja jäi hyvä mieli että pääsi auttamaan.

Valkokurkkurosella Papu jonka kynsiä kävin vähän lyhentämässä

Mitähän muuta täällä on tapahtunut. I-poikueen nuorin lapsi, eli TeraNymphicus’s vengeful spirit pääsi uuteen kotiinsa hetki sitten ja on kotiutunut hyvin. Rapsutukset jo kelpaavat. Kielii hyvästä kohtelusta ja hoidosta. Olen todella iloinen omistajan ja linnun puolesta.

DNA testit pääsivät perille ja nuorempi J-poikanen osottautui naaraaksi. Vielä kovin toivon, että tuo valkokasvoinen olisi naaras, niin voisin pitää sen mahdollisesti Nitolle puolisoksi. Nyt kuumeisena odotan sähköpostia, että DNA testi on tehty. J-poikaset saivat muuten nimensä! Päätin nyt palata takaisin kirjaimiin, eli J-poikueen poikasten nimet alkavat J kirjaimella. Vanhempi poikanen on renkaassa numeroltaan 007, joten ajattelin, että sen täytyy olla jotenkin aiheeseen sopiva ja kuitenkin nykyaikainen. Päädyin nimeämään sen Justice warrior, koska pohdin Social Justice Warrior termiä, mutta koska nimi alkaa J:llä, niin jätin social sanan pois. Kuitenkin sopiva nimi 007 linnulle. Nuorempi poikanen on aina ollut tuimempi kahdesta, ja siitä tuli vaan niin mieleen kuinka tuomitseva se on, joten sen nimeksi tuli Judgement day. Uusimmat kuvat niistä siis tässä!

TeraNymphicus's Justice warrior
TeraNymphicus's Judgement day
 

Comments(0)

Leave a Comment