Kaikenlaista sitä…

Ensi alkuun Emberin kuulumisia. Otin Emberin perjantaina ruokittavaksi. Sillä oli vaikeuksia ymmärtää ruiskusta syömistä. Se oli todella sotkuisaa eikä ruoka mennyt alas millään. Muutaman kerran yritin sitä ja yritin lusikalla ruokkimista jonka se ymmärsi heti. Nyt se syö lusikalta, toisinaan hyvin sotkuisesti ja toisinaan niin hienosti ja siististi. Ember on kasvanut tasaiseen hyvään tahtiin. Sen sulat alkavat jo vähän aukeilla. Kun ikää on tullut ja sulat ovat kasvaneet, näkyy hyvin miten iso osa siivestä puuttuu. Valitettavasti Ember ei oikein pidä siipien nypläämisestä, niin en ole saanut hyvää kuvaa jossa sillä näkyisi kumpikin siipi auki. Ostin sille jo DNA testin, mutta sitä saadaan odotella kunnes lintu on kokonaan sulkainen, jotta voidaan nyppäistä muutama höyhen lähetettäväksi. 

Siirsin Dexterin ja Hemwickin isompaan häkkiin. Ne menivät sinne oikeastaan itse, pari oli ainut jolla ei ollut sulkasatoa ja pesimisintoa taas riittää liiaksikin, koska Hemwickillä on kaksi pesää huoneen lattialla. Sain myös undulaattiparin niiden omaan pesityshäkkiin. Vaihdoin pöntön kokonaan uuteen, koska edellinen meni niin törkyiseksi. Epähuomiossa olin siirtänyt häkin seinää vasten kiinni, ja Ariamis oli kiipeillyt ja saanut itsensä  sinne jumiin. Onneksi lintu oli vielä elossa kun sen huomasin jumiutuneen. Se oli pää ylösalaisin kiinni seinässä. Sen peräpää oli kakasta likainen, se oli varmasti hetken ollut siellä. Siirsin häkin taas kohdilleen ja autoin Ariamiksen ylös sieltä. Se kiipesi kyllä itse, mutta jäi häkinpäälle lepäilemään. Se ei jaksanut yrittää karkuun. Pidän sitä nyt silmällä, että se varmasti toipuu. Gachiin tuli pian siihen viereen hoitamaan puolisoaan. Menetin rakkaimman lintuni sen jumiutuessa seinän ja häkin väliin, ja koko tämä tapahtuma vaan herätti hirveän tunneryöpyn. Aivan kamala olo, miten saatoin epähuomiossa tehdä näin…

Ariamis oli niin nuutunut

Vähän parempia uutisia. Halusin vain päästä jakamaan, koska Frieden pesuesisko Ciri (TeraNymphicus’s Judgement day) on kasvanut niin upeaksi. Sain linnusta muutaman kuvan, jotka halusin päästä jakamaan. Pidän miten Ciristä näkyy sen hollantilainen tausta, koska kumpikin vanhemmista ovat hollantilaisia neitokakaduja ja Ciri muistuttaa hyvin niiden tyylisiä lintuja. Cirillä on myös selkeästi isänsä tuima ilme, kuten myös Cirin siskolla Friedellä.

Kuvat on ottanut nykyinen omistaja. Ciriä ja sen parven touhuja voi seurata instagrammista @dea_the_tiel

 

Comments(0)

Leave a Comment