SERTIFIOITU KASVATTAJA!

kakaotalk_20161129_224129919
w/ Yharnam

Tänään sain yhdet ihanimmista uutisista. Jotain mitä olen toivonut tosi pitkään ja minkä eteen olen tehnyt töitä.  Siitä lähtien kun sain ensimäisen linnun, neitokakadun, ihastuin lajiin niin perinpohjin, tiesin, että tahdon vielä joskus kasvattaa tätä upeaa lajia. Olin aivan varma siitä jo aikaseen. Olin jo sitäennen lukenut aiheesta muutenkin paljon ja mielenkiinto värimuotoihin ja genetiikkaan oli niin suuri. Linnun saamisen jälkeen se tiedonjano vaan kasvoi ja ahmin tietoa netin jokaisesta kolkasta. Tunsin miten elossa olen ja miten tää vaan on mun juttu.

Ensimäinen lintu tuli vuonna 2010, siitä 3 vuotta eteenpäin, vuonna 2013 tuli ensimäinen poikue. Poikueeseen kuoriutui vain yksi poikanen, mutta siitä kasvoikin todella kaunis ja ihana ilmestys. TeraNymphicus’s Allspark eli Armin. Muistan kuinka hirveen kauhuissani olin ekan pesityksen aikana ihan kaikesta. Mutta se koko kokemus oli aivan mahtava niin hieno ja upea. Oli niin hieno olo.

Poikueita on vasta 4 takana. Mutta niin on myös muutama epäonnistuminen ja oppiminen miten vaikeaa tämä työ oikeesti on. Vaikken missään vaiheessa mikään ”kasvattaja” ollut, niin jokaisen poikasen menetyksen jälkeen teki mieli lyödä hanskat tiskiin ennekun oon edes päässyt mihinkään. Mutta onnistumiset on ollu tähänmenneessä ylivoimasesti paljon enemmän vaikuttavia. Joku mua tässä vaan kiehtoo ja vetää puoleensa. Mulla on niin niin hieno olo ja olen niiin ylpeä kaikista mun linnuista. Rakastan kaikkia poikasia jotka tänne on syntynyt ja rehellisesti sanottuna oon ihan pirun ylpeä jokaisesta.

Jatkan enemmän kun mielelläni ja ylpeänä työtä nyt ihan virallisesti kaijuleiden sertifioituna kasvattajana. Pienenä toivoin aina lintua, se oli ihan ultimate unelma saada toteen. Pienenä sanoin että aion olla ammatiltani papukaijojen kasvattaja. Mutta siitä vähän tuli opittua elämässä ettei se nyt ammatti ole, muttei se estänyt mua haluamasta sitä. Kun kuulin miten Kaijulit tekivät kasvattajaprojektin, olin ensimäisestä päivästä varma, että tahdon sinne listalle vielä. Nyt mun yksi pitkäaikasista unelmista on tullut toteen. Mun mieli on ihan tähdissä <3

Tiedot saan virallisesti listoille kun Kaijuleiden sivuja päivitetään ja paperisertifikaatin saan ensvuodelle, turha teettää sitä nyt kuukaudeksi 😀

 

Comments(0)

Leave a Comment