Ruokalaatikon uudistus + Ensimmäinen muna!

Valitin tuossa aikasemmassa postauksessa, miten uusi ruokalaatikon uudistus meni pieleen. Mikään pleksiliima tai muu tahtonut toimia ja koko kyhäelmä lyhistyi kasaan. Myöhemmin opittiin linnunlelusta, että pleksin kanssahan olisi voinut käyttää ruuveja.  Mutta seuraava ruokalaatikko pleksistä tapahtuu joskus myöhemmin,koska tähän yritykseen meni jo rahaa ja vaivaa. Väliaikais ruokalaatikoksi hommasin ikeasta vain muovisen matalan laatikon. Ostin niitä kaksi, ideana oli yhdistää ne tai käyttää kahta laatikkoa. Kahden laatikon käyttö oli todella epäkäytännöllinen joten päädyin vain yhteen. Se oli niin pieni, että ärsytti edes nähdä sitä. Linnut nahistelivat ruokaillessa huomattavasti enemmän, kun tilaa oli vähemmän.  Eilen päätin sitten ottaa laatikon pois ja muokata kaksi laatikkoa yhteen. En omista suuresti työkaluja, voimia tai taitoja, mutta epämääräisen säätämisen jälkeen sain laatikoista sivun pois ja yhdistin ne toisiinsa teipillä. Aika ruma viritelmä, mutta nyt se on paljon tilavampi! Huomasin heti miten nahistelu laantui, kun laatikossa oli enemmän tilaa kaikille.  Silti laatikko voisi olla vähän isompi, mutta sitä varten odotan myöhempää pleksiprojektia.

Tilasin myös hamppukuiviketta, jonka aion pistää ruokalaatikon pohjalle, jotta linnut saavat kaivaa ruoan kuivikkeen seasta. Näin linnuille on vähän enemmän työtä saada ravinto ja maassa ruokailevina lajeina undulaatit ja neitokakadut varmasti pitävät mukavemmasta pohjasta.  Mainitsin myös aikasemmin, että voisin hommata ruusuille myös oman laatikon. Niille voisi yrittää myös hamppukuivike pohjaa laatikkoon ja antaa niiden siemenet sieltä.

Loppuun vielä ilouutinen! Hemwick muni eilen ensimmäisen munan! Harmitti vietävästi, sillä olin juuri koneen ääressä ja katsellut myös siivoillessa Hemwickin käyttäytymistä, arvelin sen munivan pian. Olin hetken pois koneelta ja tietysti se kerkesi munia sillä välin! Tahtoisin nähdä prosessin kokonaisuudessaan, mutta nyt tiedän mihin aikoihin suunnilleen odottaa seuraavaa munaa.  Toivotaan, että munia tulee vielä lisää, sekä että ne olisi hedelmöittyneitä, jotta saataisiin jouluksi taas poikasia.

 

Comments(0)

Leave a Comment