Pesitys päivitys. 1 poikanen

En taas hetkeen maininnut asioista koska en kokenut tarvetta ja en halua hehkuttaa liikaa koska en uskonut asioiden mahdollisuuteen.

Tällähetkellä on siis AJ & Dex ja Hiro & Tera pesimässä. AJ ei ole oikeen uskaltautunut pönttöön vielä, joten niiltä ei ole vielä mitään. Tera taasen muni kahdeksan munaa. Yhden kaapinovelta alas, se meni tietysi heti rikki.  Seittemän munaa pöntössä ja ainakin väristä päätellen 3 näyttäysi olevan varmasti hedelmättöittymättömiä (onko toi ees sana… Suomenkieli 10+).  Piti kirjottaa tästä jo aikasemmin, mutta kävikin ikävemmin enkä pystynyt kirjottamaan.

Tarkistin pesän ja huomasin yhdessä munassa särön. Oli vielä vähän aikasta kuoriutumiseen, mutten tutkinut lähempää, jätin rauhaan. Seuraavana päivänä menin kurkkaamaan uudellen ja munan kuori oli yläosasta lähes kokonaan avattu. Otin sen pois ja tutkin lähempää. Siellä oli poikanen sisällä. Se tosin oli aivan liian nuori kuoriutumiseen vielä.  Se oli yksi kamalimmista kokemuksista tähän mennessä. Hautasin poikasen  ja itkin kokonaisen päivän ja olin aivan rikki sen jälkeenkin.

Olin hyvin yllättynyt kumminkin, Hiro iästä huolimattaan oli onnistunut hedelmöittää edes yhden munista. Kuitenkin eilen odotti ihana yllätys. Tulin raskaan päivän jälkeen kotiin ja kuulin pesästä piipitystä. Se siellä on poikanen. Emot on kyllä tiheeseen tahtiin pöntössä, en ole päässyt tarkistamaan sitä. Mutta nyt toivotaan että se pienokainen selviää ja jos vaikka kuoriutuis edes yks tai toinen sisaruskin sille.

Siinä nyt näin pikasesti  päivitetty kuulumiset

 

Comments(4)

 • Anonyymi
  18.12.2014, 22:53  Vastaa

  Ihana hedelmättöittymättömiys probleema 😀 Piti itsekin miettiä ja hetken aikaa täältäkin kuului epämääräistä "hedelmätti.. hedelmöttimä, hedelmä" -mutinaa 😀 Hedelmöittymättömiä. 🙂 On varmaan oikea sana. ;D
  Osanotot munaan menehtyneestä poikasesta. 🙁 On aina varmasti yhtä surullista, kun pieni elämä ei pääse edes yrittämään… Mutta koskaan ei voi tietää mitä pesinnän aikana tapahtuu. Elämän ja kuoleman välinen hauras raja on yritettävä hyväksyä.
  Ja suuresti onnea kuoriutuneesta pikku piipittäjästä! ^^ Kyllä Tera hoitaa homman kotiin tälläkin kertaa. 🙂 Toivottavasti tsirppi saa sisaruksia!

 • 19.12.2014, 12:40  Vastaa

  Kiitos kovasti. Tänään pesästä löytyi toinen poikanen, kummatkin vaikutti oikeen vahvoiltakin. Toivotaan ettei mitään kamalaa nyt pääse vaan tapahtumaan.

  Siitä yhden poikasen kuolemasta oon jo pahimman yli, Onneksi se ei kumminkaan kerennyt kasvaa jo niin selkeeks ja luonteikkaaks linnuks, muuten sen menetys olisi ollut huomattavasti vaikeampaa.

 • Anonyymi
  23.12.2014, 11:13  Vastaa

  Heips, mikä on tilanne tällä hetkellä? 🙂 Voiko kaksikko hyvin ja onko kuoriutunut lisää pikkuisia?

 • 23.12.2014, 12:53  Vastaa

  poikasia on sen 2kpl edelleen ja hyvin vaikuttais voivan. En usko että enempää tulee kuoriutumaan. 2 on kyllä jo ihan tarpeeks 😉 toivon vaan niiden parasta nyt

Leave a Comment