Neitokakadunäyttely!

Viikonloppuna olin Kaijuleiden mökkiviikonlopussa ja lauantaina siellä järjestettiin neitokakadunäyttely. Olin itse järjestämässä näyttelyä ystäväni Villen kanssa. Toimimme siis tuomareina. Lintuja tuli paikalle noin kaksikymmentä! Siinä oli arvioitavaa kerrakseen. Minulla oli mukana myös i-poikueen poikaset. Niitä ei valitettavasti vielä pystynyt arvioimaan, sillä ne olivat vielä niin pieniä.

Näyttelyssä oli 4 luokkaa, joista kolme parhainta saa palkinnon, ja jokaisen luokan ensimmäinen pääsee kilpailemaan best in show-tittelistä palkintoineen. Luokat olivat: Poikaset (alle 1v), perusvärit, harmaat hopeat ja valkokasvoiset hopeat.

Yleisön suosikiksi äänestettiin Golden Cockatiels’ Pineapple – Manu – harlekiini

Best in show- sijoittuneet linnut olivat:

1. Deus Ex Avibus’s Quality Chick – Kide – Lutino

2. Artick’s Pontus – Pontus – SFDS

3. Artick’s Khaos – Khaos – valkokasvo-SFDS-bronze fallow

Manu
Kide
Pontus
Khaos

Palkintoina meillä oli hienot ruusukkeet ihan omalla logolla jonka piirsin. Jokainen lintu sai myös mukaansa arvostelulomakkeen pisteineen. Kaikin puolin näyttely oli hyvin onnistunut ja kaikilla vaikutti olevan kivaa. Tuomaroiminen oli yllättävän raskasta hommaa, mutta tekisin ehdottomasti uudelleen! Toivottavasti saadaan järjestettyä vielä uudelleen ja toivon että moni muukin uskaltaa osallistua. Näyttely oli perustettu hyvässä hengessä eikä tällä ollut pyrkimys tuomita kenenkään lintuja tai lähteä etsimään täydellistä jalostuslintua. Linnuilla ei Suomessa ole näyttelykulttuuria, enkä itse sitä myöskään tänne toivo. En ainakaan mitään koira-tai kissanäyttelyiden tapaisia. Mutta enemmän näitä tämänkaltaisia hyvänmielen näyttelyitä ehdottomasti lisää! Tässä myös valaistiin omistajia lintujen rakenteesta sekä niiden värityksistä. Oli siis opettavainen päivä myös. Todella hyvä mieli jäi päivästä.

 

Comments(0)

Leave a Comment