Muutoksia parvessa

Parvessa on tapahtunut kaikenlaisia muutoksia taasen, niin pikainen päivitys tännekkin.

Ensinnäkin O-poikueen poikaset muuttivat uuteen kotiin, mutta Thlayli ja Sen’un munivat vielä yhden munan jonka he sitten hautoivat ja se kuoriutui. Lasken tämän poikasen nyt kuuluvaksi O-poikueeseen. Sen’un päätti sitten maistella tätä poikasta ja samalla meille tuli uusi pesityshäkki ja vanha piti purkaa, niin otin poikasen sitten käsinruokittavaksi. Päätin pitää poikasen itse ja hän sai nimekseen Nugetti. Nugetti on kaunis valkokasvo kaneli harlekiini helmiäinen. Isän nyppimisen johdosta poikasella oli rankempi alku elämässä ja siitä on jäänyt aika pienikokoinen. Se ei haittaa, kun Nugetista jää mahdollisesti vain lemmikki. 

Iosefkan tilanne meni huonommaksi. Se ei enää yhtenä päivänä  jaksanut lentää, koska massa selkeästi painoi sen ilmapusseja. Iosefka piti siis lopettaa, koska kyseessä ei ollut tuhkamuna. Lähetin Iosefkan avattavaksi, jotta selviäisi vielä mikä massan syy oli. Epäilen itse vahvasti jotain munasarjakystaa tai kasvainta. Bright eyes yritti hetken kauheasti huutaa sen perään, mutta pian sen huomio kiinnittyikin Emberiin. Bright eyes seuraa nyt Emberiä kaikkialle. Ihmeellistä kun se ei yleensä tullut lintuhuoneesta ulos, mutta nyt se on täällä olkkarin puolella joka päivä ja istuu päänpäällä kun Ember on olalla. Ihana toki saada se tänne lähemmäs, mutta tahtoisin kyllä kovasti sille vielä uuden puolison. 

Vähän iloisempina uutisina, meille muutti uusi lintu kasvatukseen! Se on Usvan Essee, eli nykyisin Myling, eli Mylperö. Todella kaunis dominoiva hopea pastellikasvo. Aika näyttää millainen luonne pojalla on ja josko hän kelpuuttaisi jonkun parven naaraista itselleen.

 

Comments(0)

Leave a Comment