Lintuhuone siivottu!

Lauantaina iso operaatio alkoi noin yhden maissa. Alotin lintuhuoneen siivoamisen ystäväni kanssa. Alotettiin tyhjentämällä huonetta tavaroista ja ne harvat jotka säästetiin, pestiin ihan kunnolla. Kannettiin monta säkillistä roskaa huoneesta ja heitettiin vanhoja orsia metsään. Raahattiin jätesäkkiä täynnä tuhottuja linnunleluja ja se meni räjähtämään kesken matkan ja levis lelut sinne pihatielle. Naurettiin ihan kauheesti, käveltiin myös niiden keppien ja säkkien kanssa kun mitkäkin joulupukit. Siivottiin kyllä jälkemme pihamaallakin.  Myöhemmin toinen ystäväni liittyi mukaan siivousoperaatioon. Purettiin pesityshäkki pois huoneesta ja alotettiin huoneen lattian lakasulla ja kun purettiin pesityshäkkiä, sen taakse oli jäänyt jotain Leslien vanhoja munia. Yksi niistä meni ihan oikeasti räjähtämään. Se vaan räjähti, haju oli aivan hirveä, oksennus siinä tuli kurkkuun asti. Tuli vähän kiire saada se matto siivottua pois sieltä munanhajuineen. Kun likainen matto oli pois tieltä, alkoi seinien ja lattian kuuraaminen. Tässä sitten vierähti hetki kun kaikki oli siistiä.  Siivottiin ruusujen häkki myös ja höyrypesurilla käytiin kaikki listat ja nurkat ja katonrajat. Siirretiin häkki paikoilleen, pistettiin sen alle muovimattoa.  Sen jälkeen myrkytin kaikki listat ja katonrajat ja paikat missä ötökät voisi mahdollisesti lymytä.  Rakennettiin linnuille ruokinta-alusta siihen huoneen keskelle joka toivottavasti pitää ruokasotkua sisällään niin siivoaminen helpottuu. Sitten järjestettiin vielä orret ja ihan uudet lelut kaikille paikoileen. Kello oli jo lähempänä kahtatoista kun saatiin kaikki valmiiksi.  Meni siis koko hiton päivä siivoamisessa. Päätin heittää muutaman lintulampun pois joita oli jyrsitty, ja hommaan vielä uuden lintuvarmemman lampun taas.

Huoneesta tuli niin siisti. Pistin vielä uudet liima-ansat sinne ja niissä on huomattavasti vähemmän ötöjä nyt muutamanpäivän aikana kun aluksi. Luulen että se siivous ja myrkytys itsessään on jo tehnyt jotain. Ötököiden määrä on selkeästi vähentynyt ainakin lintuhuoneessa missä niitä kuhisi alkuun. Pyrin siivoamaan lintuhuonetta kerran viikossa ettei sotku pääse yltymään enään niin pahaksi.

Tänään kävin ihan vain oleilemassa huoneessa ja itku pääsi kun mun rakkaimmat sen kaiken säheltämisen jälkeen silti uskalsi tulla kädelle. Tänään ensimäistä kertaa myös Uuttopekka kävi kädellä hirssiä syömässä. Olen niin iloinen.

Suunnittelin vielä hommata uusia orsia huoneeseen että saa lisää nukkumapaikkoja ja aion myös hommata pienen pöydän ja tuolin huoneeseen jotta siellä on helpompi vain oleilla.  Olen kaivannut sitä, että lintuhuoneeseen on miellyttävä menä, sitä että siellä on hyvä olla ja että linnuilla on hyvä olla. On niin hyvä mieli että saatiin se viimein siivotuksi. Kiitän edelleen ihanimpia ystäviäni suuresta avusta, ilman heitä ei tämä olisi ollut mahdollista.

 

Comments(0)

Leave a Comment