Kasvatus loppuu

Olen pitkän ja hartaan harkinnan jälkeen tullut siihen tulokseen, että lopetan lintujen kasvatuksen. Kirjoitan tätä hetkellä, kun teen ilmoituksia linnuista nettiin, jotta ne saisivat uudet kodit. Pidän itselleni tärkeimmät linnut tietysti, mutta kasvatuslintuni muuttavat kaikki uusiin koteihin. Undulaatit muuttivat kaikki eilen yhdessä uuteen kotiinsa. Olo on jotenkin tyhjä ja sanaton. Olen kuitenkin harkinnut tätä jo kauan. Siitä lähtien kun Tera kuoli, mietin että en aio kasvattaa lintuja, en pysty menetyksiin. Jatkoin silti sen jälkeen vielä monta vuotta. Vuosien sisään on mahtunut onnistumisia ja epäonnistumisia. Menetykset iskevät minuun niin lujaa, että harrastus ottaa enemmän kuin antaa. Jaksoin sitä näin kauan, kunnes mittani alkoi täyttyä. Yksi suuri syy lopetukselle on myös se, että haluan nauttia linnuistani lemmikkeinä. Nyt ne asuvat hienossa linnuille rakennetussa huoneessa, mutta ne ovat siellä keskenään ja elävät villinä. Haluan takaisin sen ajan kun linnut olivat enemmän lemmikkejä, kuin kasvatusyksilöitä. Siksi jätänkin muutaman tärkeimmän linnun itselleni ja siirrän ne olohuoneeseen, että saan taas olla lintujen kanssa mahdollisimman paljon. 

Tämä on iso muutos, sillä olen niin omistanut elämäni linnuille ja kasvattamiselle. Lintuni vievät kokonaisen oman huoneen, missä on kaikki rakennettu niitä varten. Nyt aion siirtyä taas pitämään lintuja häkissä(vain öisin) ja pitämään niitä vapaana samassa tilassa kanssani. Toivon että rakkaimmat ja nyt villiintyneet linnut muistavat minut ja eivät ota muutosta liian raskaasti. Tarkoitus olisi rakentaa olohuoneesta lintuhuoneen tyylinen linnuille suunnattu huone, vaikka linnut nukkuvatkin nyt häkeissä. Aion pitää tietokoneen olohuoneessa, niin olen lintujen kanssa mahdollisimman paljon.

Kiitos kaikille kasvattieni omistajille kun olette tarjonneet kodin rakkaimmille. Sopimuksissa kohta, että kasvatit ovat aina tervetulleita takaisin kasvattajalle mikäli niistä tulee luopua, pitää yhä! Ja olen edelleen tukena kasvattieni omistajille ja pidän kotisivuni pystyssä, koska tänne on kerääntynyt paljon tärkeää tietoa, minkä koen tärkeäksi jättää osaksi nettiä. Vastaan myös kaikkiin kysymyksiin linnuista kiinnostuneille ja autan mielelläni uuden harrastuksen pariin. 

 

Comments(0)

Leave a Comment