Ikikipinä ja vuosi 2014

Armin on kasvanut taasen äärimmäisen paljon. Se pääsi viimeviikon perjantaina jo aviaarioon. Se ensin tuli itse pesityshäkin luukulle ja yritti lentää avin päälle, mutta huonoin tuloksin. Se kääntyi ilmassa ja päätyi lentämään seinää päin. Onneksi se ei vielä kumminkaan osaa lujaa lentää. Se tipahti sängylle  ja kiipesi sieltä ylös ja yritti uudelleen. Teki taas saman ilmassa ja putosi sängylle. Tera meni hakemaan pienen pois sieltä ja näytti mallia. Tera lensi hienosti suoraan avin päälle ja Armin seurasi kauniisti perässä. Se oli yllättävän hellyyttävää. Parvi ei pahemmin piitannut poikasesta, muutakuin häätää sen helposti pois jos se tulee tielle, mutta kyllä se osaa vanhempia väistää. Se lentää nykyään jo taidokkaasti ja pysyy orrella hyvin. En ole kumminkaan onnistunut näkemään olisiko se itse syönyt vielä mitään. Se hengaa aviaarion pohjalla kun muut on siellä syömässä, mutten ole sattunut näkemään söikö se itse. Tera ruokkii sitä antaumuksella vieläkin joten ei suurempaa huolta.

Unohtui mainita! Armin sai kasvattajanimekseen TeraNymphicus’s Allspark. Allspark -> ikikipinä. Jos tiedät mistä käsite Allspark on niin onnittelut, olen ylpeä. DNA testiin Armin menee luultavasti myöhemmin jos ei käytöksen perusteella pysty sanomaan.  Aion rekisteröidä Arminin linturekisteriin vasta kun tiedän sen sukupuolen. 

Vuoden 2014 tavoitteet

 

Selasin viimevuoden tavoite listaa, ja huomasin, että aika suuri osa täyttyi joten sanotaanko, että vuosi 2013 oli suht onnistunut.  Tänävuonna ei olekkaan toistaiseksi niin suuria suunnitelmia.

1. Pesitys. Parina olen pohtinut Warudoa jonkun kanssa. Hiron kenties, sillä ei kovin paljoa ole aikaa enää pesittämisen suhteen, joten tänävuonna voi yrittää. Olen yrittänyt kovin saada parin sitoutumaan ja kyllä se hitaasti etenee. Hiro rapsuttelee Warudoa jokapäivä, mutta silti se on enemmän Teran perässä. Tera on onneksi kiireinen poikasen kanssa niin ei kerkeä Hiron kanssa mitään parisidettä muodostaa. Toistaiseksi.

Mikäli Armin on koiras ja voin pitää sen, se menee AJ:lle kumppaniksi. Ongelmana on tietysti Dexter. Se pitänee viedä hoitoon ennen pesitystä ja toivoa että AJ kiinnostuu Arminista, vaikka se on jo nyt varsin kiinnostunut siitä, ja onneksi on samanvärinen kuin Dexter niin toivotaan että se onnistuu pariutumaan. 

2. Osallistua tapahtumiin! Viimevuonna osallistuin moniin messuihin ja lintupäiviin ja oli taas mahtavaa. Toivon tältäkin vuodelta paljon tapaamisia lintuystävieni kanssa lintuineen ja lintujen kanssa. Messuilla nähdään taas.

3. Investoinnissa ainakin lämpölamppu. Toinen ilmanpuhdistin saattaa myös ajautua varmuuden vuoksi, eihän siitä nyt haittaa voi olla.  Koska lintulamppu kestää sen vuoden verran UV:neen, pitää tänävuonna marraskuun messuilla  hankkia uusi.  Tällä hetkellä lamppu on ollut ”vapaalla” hetken aikaa, koska pitäisi hankkia uusi kanta, että lampun saa aviaarioon. Ajastimen aion myös lamppuun hommata, joten ei tarvitse valojen laitosta enään huolia.

4. Viimevuodelta jäi lähinnä uupumaan kaikki omat projektini kuten kakadut kirjanen, neitokakadu vihko. Tosin se on jo niin täynnä, en ainakaan toistaiseksi aio sitä jatkaa, kunnes saan taas kunnon inspiraation. Kakaduja voin satunnaisesti piirrustaa, ei niitä enään montaa ole jäljellä muutenkaan.

5. Sivuston uudistus! En tiedä vielä aionko koko ulkoasun muuttaa, mutta tietoja aion päivittää ja lisään poikueet yms pientä säätöä ainakin.

 

Comments(4)

 • Anonyymi
  24.2.2014, 21:32  Vastaa

  Onko se Miika sun poikaystävä?:)

 • 25.2.2014, 12:34  Vastaa

  Ei. Menee pikemminkin tittelillä "lintuystävä" koska kuuluu läheisimpiin lintuihmisiin ja on hyvä ystävä.

 • Anonyymi
  4.3.2014, 21:23  Vastaa

  *Tietää mistä allspark tulee* 😀 Kaunis kasvattajanimi. Millon saamme kuulla parvesi ja nuoren Arminin seikkailuista lisää? 😀

 • 4.3.2014, 21:56  Vastaa

  Loistavaa, saat papukaijamerkin 😉 Koulussa on tällähetkellä hyvin paljon tekemistä ja dead line lähestyy. Ajattelin kirjotella heti kun saan kouluhössötykset kaikki hoidettua pois alta, eli viimeistään kahden viikon päästä

Leave a Comment