Hyvät kuulumiset

Viime teksti oli suhteellisen raskas, mutta nyt on vihdoin jotain hyvääkin sanottavaa. Vaikka parven harvennus sattuukin, niin olen todella iloinen millaisiin koteihin lintuja on päässyt. Kaiji muutti samanikäisen linnun seuraksi. Hiro lähtee vähän myöhemmin toiselle vanhalle linnulle seuraksi. Firekeeper taas muutti yksinäiselle undulaatille kaveriksi ja on kuulemma auttanut sitä myös kesyyntymään. Myös I-poikueen keskimmäinen poikanen muutti uuteen kotiinsa, nimekseen se sai Chico ja hän on kotiutunut oikein hyvin. Kuulemma nauttii rapsutuksista ja viettää aikaa ihmisten seurassa hyvin. Tosin onhan se käsinruokittu, niin sillä on hyvät edellytykset. I-poikueen vanhin poikanen muuttaa minulle palautuneen D-poikueen poikasen kanssa uuteen kotiin näillänäkymin jo ensiviikolla. Nyt mitä todennäköisimmin etsin nuorimmalle poikaselle kodin vielä. Mutta se on ainut poikasista joka edelleen kerjää ruokaa ja on hiukan muita laihempi, joten ruokin sitä vielä iltaisin.

J-poikueen poikaset ovat kasvaneet kauniisti ja niillä on jo upeat töyhtöt! Ne olivat poikasista ehkä kaikista sotkuisimmat niiden ollessa ihan pieniä, mutta nyt ikää tullessa ne ovat oppineet vähän siistimmiksi. Seurailen vielä miten hieno tuosta valkokasvoisesta syntyy, josko pidän sen itselläni vai päätyykö se etsimään kotia. Lähetän poikasten DNA-testit ensiviikolla jo labraan ja toivotaan, että ne pääsevät perille nopeasti. Viimeksi kesti yli kaksi viikkoa testien päästä edes perille.

J1 poikanen
J2 poikanen

Sain myös vihdoin haluamani uutiset. DNA testit tulivat poikasista, joista olen haaveillut itselleni yhtä. Mikä parasta, kolme koirasta josta valita. Sain myös valita ensimmäisenä poikasista itselleni sopivimman. Nyt en millään malta että poika pääsee tänne asti. Toivoisin siitä puolisoa Thlaylille. Nimeksi olen pohtinut antaa Sen’un.

Sen’un tulee kasvattajalta jonne G-poikueen nuorempi poikanen muutti ja sai nimekseen Sia. Hän kasvattaa pienimuotoisesti neitokakaduja Oulun seudulla nimellä RoyalGrowl.

En millään malttaisi odottaa pojan tulevan kotiin. Sitten sopii vielä toivoa että se onnistuu pariutumaan Thlaylin kanssa. Ainakin Thlayli on kiinnostunut harlekiini koiraista ja Thlayli itse on vielä vailla puolisoa. Toivotaan parasta!

Kuvan ottanut Ilpo Ojala
 

Comments(0)

Leave a Comment