Ensiapua poikaselle

Professori ennen ruokintaa

Tänään kuten tavallisesti, tarkistin pesän ja poikaset miten voivat ja ovat kehittyneet jne. Näihin aikoihin kun emot eivät enään istu pöntössä 24/7. Huomasin yhden poikasista olevan silmät kiinni aivan ryytyneen näköinen. Otin sen tarkasteluun hetkeksi ja heräsi heti aavistus, tässä on joku vialla nyt. Pistin emojen tuoreruuan päälle vitamiinia kuin myös veteen ja ilmoitin heti Idalle ja Annille.

Kävi ilmi, että poikasella luultavasti jonkulainen imeytymishäiriö ja tästä johtunut dehydraatio. Se oli aivan surkeassa kunnossa. Olin alkaa panikoida jo mitä teen, mutta sain Annilta hyviä ohjeita miten avustusruokkisin poikasen. huom. en ota poikasia käsinruokintaan, avustusruokinta on täysin eri asia. Sitten kiiruhdin ulos kauppaan etsimään kaiken tarvitseman ja ryntäsin kotiin takaisin sekottamaan pienokaiselle oman litkun ja otin sen varovasti pöntöstä. Se oli hyvin hauraan tuntuinen ja aivan väsynyt. Lusikalla ojensin sille sitä seosta jotta se saisi juodakseen. Alkuun vaikutti siltä ettei sille kelpaa. Mikäli lintu ei itse suostu juomaan, en voi paljoa itse tehdä asialle enään mitään. Antaa emoille tuoreiden päällä vitamiinipitoisia asioita ja toivoa että menee oikeeseen osotteeseen.

Proffan kupu ja jalat ennen ruokintaa

Kuitenkin pienen ajan päästä poikanen tajusi että lusikalla on juotavaa ja se litki ihan autuaasti ja paljonkin se veti! Se piristyi jo siinä ihan silmissä, se ei enään pitänyt silmiä kiinni ja jaksoi nostaa päätään ja pitää ääntäkin. Päätin vielä antaa samanlaisen sille illemmalla. Pienokainen oli silminnähden jo reipastunut. Sen ihon väri ei enään ollut niin punertava ja kuiva ja kupu näytti paljon paremmalta. Surkea töyhtökin alkoi jo nousta. Se oli ymmärtänyt miten lusikalla saa juotavaa helpottamaan, joten toisella kerralla se onnistui paljon paremmin ja se joi todella paljon. Ruokin sen vielä aamusestakin. Seurailen nyt tarkasti sen tilaa kuitenkin, toivotaan kaikki pienelle parasta! Useilla on kuulemma tänävuonna mennyt poikasten kannalta niin huonosti, niin pelko on kova… En voi menettää tätä

EDIT! Kirjoitin lyhyehkön artikkelin liittyen aiheeseen! Poikanen hädässä

Proffa voi jo paljon paremmin. Toisen ruokinnan aikana se oli jo paljon pirteämpi
 

Comments(0)

Leave a Comment