Daydreaming

Yksi mun suosikkiasioista tehdä ja tuhlata rahaa on shoppailla linnuille herkkuja ja kamaa. Nyt kun tuo ruusukakadu on mitä varmemmin vaan tulossa niin tuli parippäivää sitten mieleen, että kai sille pitää pian jotain lelujakin hankkia. Netistä tilaaminen on mitäsuuremmalla todennäköisyydellä halvempaa. Kaverin kanssa, joka siis tuo linnun tänne, tutkimme sivuja ja monenlaisia tavaroita. Koska moinen rahantuhlaus homma on mun suosikkia, tuli varsin hyvä mieli. Oli myös kiva opettaa kaverille asioita linnuista ja kertoa kokemuksia niistä. Jaksaisin puhua linnuista ikuisuuksia. Tällähetkellä tilattiin pari pedikyyriortta, joku ihme orsi, keinu, spiraalikeinu höskä, kaks jyrsittävää lelua, älypeli mikälie ja varmaan muutakun mutta ei vaan muistu, niin paljon kaikkea ja lisää pitää hankkia vielä.  Kumpa sieltä riistakeskukselta vastattaisiin pikaseen niin olisi taas vähän varmempi tämä homma. Kutakuinkin päivä on 23-25.4 milloin linnun pitäisi tulla. Kysyttiin kasvattajalta kelpaisko sille toi päivä, odotellaan sen vastausta nyt.

Pulut on täällä kotosalla nyt ja ne on sopeutuneet hyvin. Nimet siis tirpoilla on edelleenkin Anghel ja Nageki.  Noi on todella pikkuruisia, ehkä vähän kasvanut siitä mitä olivat kun tulivat tai kuvittelen.  Niiden ääni on mitä suloisinta, paitsi yöllä pimeässä kun katsot kauhuleffoja….
Anghel on aika herkkä pimeässä saamaan noita kohtauksia, pitää hankkia joku pieni lamppu tänne että se näkee pimeessä paremmin laskeutua johonki ja rauhottua. Pistin pienen liinan tohon häkin sivulle, joka näytti toimivan viimeyönä, toivottavasti jatkossakin.  On ollut jännä seurata niidenkin käyttäytymistä joka poikkeaa huomattavasti papukaijoista. Esim jos joku kakaduistani makoilisi huoneen lattialla kyyhöttäen silmät kiinni olisin jo kauhuissani, mutta puluilla tämä vaan merkitsee rentoutumista. Ne tykkävät ottaa päiväunia häkin pohjalla. Tuli pian opittua niiltä että ne syövät mielummin häkin pohjalla kuin  kipoista joten ostin pienet lautaset sinne mistä saavat syödä miten tykkäävät

Anghel ja Nageki

Tilasin myös itelleni uuden ilmanpuhdistimen koska näiden lintujen pölymäärä on aivan kamala ja nyt kun on lintuja samassa tilassa missä nukun, niin paljon parempi saada tännekkin ilmaa puhtaammaksi.  Puhdistin kunnolla lintuhuoneen  ilmanpuhdistimen, hirveä läjä pölyä, hyi!

Ylhäällä likaset ja alhaalla pyhdistetut suodattimet

Teran poikaset lähtevät ensiviikon viikonloppuna uuteen kotiin. Aika meneen niin nopeasti. Papusta en ole vieläkään kuullut enempää, mutta odotellaan. 

Olen ollut myös yhteydessä Kaijuleiden hallitukseen koskien lintupäivä sääntöjä. Säännöissä sanotaan että kyyhkyjen kanssa samassa taloudessa elävät linnut eivät saa osallistua lintupäiville. Sääntö oli tietääkseni tehty joskus new castlen taudin aikoihin. Kyyhkyt ovat herkimpiä saada tartunta ja tartuttaa se muihin lintuihin. Mutta tuosta on jo jokusen aikaa ja nämä kyyhkyt ovat yhtä sisälintuja kuin papukaijatkin.  Muutamat ovat olleet sitä mieltä että voitaisiin siirtää sisäkyyhkyt pois tuosta säädännöstä jotta pääsisin osallistumaan taas Teran kanssa ja tulevaisuudessa sen ruusukakadun kanssa taas tapahtumiin.  Toivotaan parasta!

 

Comments(2)

  • 8.3.2015, 20:33  Vastaa

    sä oooot niin lintuaktivinen!
    tuitui pikku shota insesti homot ;3;

  • 8.3.2015, 20:36  Vastaa

    I do things i like to do :>
    JJoo ne on ehk vähän <3 mut i luff them dat way

Leave a Comment