Aviaario on valmis!

Vihdoin ja viimein se sitten valmistui. Ongelmia tuli eteen ties minkälaisia, mutta nyt sitten  on valmista. Elikkäs, hinnaksi tuli reilu 100€ ja koko on 200x200x80cm, eli kaksi metriä korkea ja leveä ja 80cm syvä. Näin se alkoi
Ensin tehtiin takaseinä. Koska  levyn täytyi olla niin iso, se ei mahtunut kokonaisena autoon, joten se piti kasata osista, joka olikin vaikeaa. Sitten tehtiin päädyt.

 Tässä kuvasa on ylärima ja takaseinän ja etuseinän väliset pidikkeet, että verkko pysyy paremmin eikä lörpsötä keskeltä typerästi. plus se tuo vankkuutta.

 Ovea varten tehtiin tukipuut. Ja oven tukipuiden ja sivuseinien väliin tuli toiset tukipuut pitämään sitä kasassa ja jotta verkon saa vähän paremmin pingoitettua. Alas on myös lisätty vanerilevy jotta säästyy vähän enempi sotkulta ja voin käyttää kuivikkeena jotain muutakuin sanomalehtiä. Tilasinkin juuri hamppukuiviketta, joten sitä odotellessa.

Sen jälkeen tuli verkotus, verkkoa riitti JUURI ja juuri, alla olevan kuvan (oven) verkon ylijäämä kohta oli ainut mitä jäi.  Verkon kanssa ongelmia olikin muuten paljon. Sitä ei löytynyt mistään sopivaa ja ensin isä oli mennyt ostamaan liian suurisilmäistä verkkoa joten se piti mennä viimehetkillä vaihtamaan ja parempaa ei löytynyt kuin muovitettu pienisilmäisempi kanaverkko.

 Verkotuksen jälkeen ovi kiinnitettiin ja pääsin aloittamaan sisustusta. Aion tehdä siitä paremman ja ottaa huomioon lentomahdollisuuden, mutta oli tehtävä nyt näin iltamyöhään jotain hätäisesti. Avista tuli mielestäni ihan suht hyvä, vaikkei ehkä kaikista kaunein. Lintulamppu asennetaan katolle vielä ja laitetaan enemmän köyttä häkkiin. Linnut saavat nyt kotiutua siinä rauhassa. huhhuh! Monta tuntia rakentamisessa menikin, mutta todellakin oli vaivan arvoista. Teran sain ensimmäisenä sinne syömään ja sitten sain lopuksi Kaihon,Dexin ja AJn kädellä kantamalla ne sisälle. Quinn oli haastavin saada sisään. Annan niiden ensin vähän kotiutua siellä ja ehkä ne oppivat sitten hahmottamaan sisäänpääsyn. Toivottavasti….

Asukit menossa nukkumaan

 

Comments(4)

 • cludinjasepirotinpeppu
  7.7.2013, 23:41  Vastaa

  wou!!! se on iso ja hieno! hieno työ ton tekemisessä :3 hyvä että saitte tehtyy sen! 😀

 • 7.7.2013, 23:58  Vastaa

  Sun pitää nähä livenä se ^^ kuvista on vaikee käsittää sen todelline koko :DD bwahaha

 • Di
  14.7.2013, 18:50  Vastaa

  On kyllä tosi hieno! Tuolla kelpaa tipujen elellä ja varmasti oli rakentamisvaivan arvoinen. 🙂

 • 14.7.2013, 19:34  Vastaa

  Kiitos! 🙂 jep todellakin oli!

Leave a Comment