L poikue

Sen'un x Thlayli

Parin ensimmäinen yritys ja huomasin jo heti alkuun, että Sen’un oli hätääntynyt pesityshäkissä olemisesta. Se ei ole ennen joutunut täällä olemaan häkissä. Thlayli taas tiesi heti mitä häkki meinasi ja se meni ja aloitti pesintähommat. Se muni 4 munaa ja se hautoi niitä yötäpäivää yksin. Olin aika varma, ettei munista tulisi sen takia mitään, mutta yksi sitten kuitenkin kuoriutui ja se oli todella positiivinen yllätys.

Sen’un uskaltautui käymään pesässä muutaman kerran, mutta varsin ikävin seurauksin. Se ei tainnut ymmärtää poikasta ja purasi sitä siivestä. Huomasin tämän poikasen ensimmäisen elinpäivän aikana jo. Sen siivenkärki punoitti ja turposi. Seurailin tilannetta ja suureksi huolekseni huomasin, että siivenkärki ei lähtenyt paranemaan vaan se meni itseasiassa kuolioon. Tässä vaiheessa koin olevani huonoin ihminen koska toivoin, että poikanen olisi itsekseen vain kuollut ja luovuttanut, mutta jostain syystä se vain sinnitteli ja taisteli. Päätin antaa sille mahdollisuuden ja soitin ajan eläinlääkärille, jossa kuolio voitaisiin poistaa. Päivä ennen lääkärikäyntiä kuolio olikin itsekseen pudonnut ja todella siististi lähtikin. Siiven kärjestä puuttuu nyt siis puolikas pala, eli n. 5 lentosulkaa.

Poikaselle tulee todennäköisemmin ongelmia lentämisen kanssa, päätin ottaa sen käsinruokintaan, koska mielestäni poikaselle olisi parempi, ettei sen tarvitse pelätä ihmistä jos se ei pysty pakenemaan lentämällä kuten muut. Poikanen pysyi emolla pesässä kuitenkin sen verran kauan, että se leimaantuisi oikein. 

Ember osoitti luuloni toiseksi, kun kuvittelin, ettei siitä koskaan tulisi lentäjää. Nykyään Ember lentää aivan yhtä taitavasti kuin muutkin linnut. Ellei jopa taitavammin, se on ainut joka tekee super nopeita kierroksia keittiön kautta lintuhuoneeseen ja takaisin. Ja vain puolikkaalla siivellä! Emberistä on kasvanut niin kaunis ja upea lintu mahtavalla luonteella. Olen ikionnellisin, etten kuunnellut eläinlääkäriä ja lopettanut sitä. Ember voi elää yhtä hyvää linnunelämää kuin muutkin lintuni, joten kyllä sen elämä on sen arvoista.

Ember

Nimi: TeraNymphicus’s Ember restored
Kuoriutunut: 05.05.2021
Sukupuoli: Koiras
Väri: pastellikasvo-valkokasvo harlekiini (/helmiäinen)
Rengas: 004 TEN FI 21