L poikue

Home / Neitokakadupoikueet  / L poikue

Sen'un

Valkokasvo-harlekiini(/lutino-kaneli)
31.08.2020, Suomi

Thlayli

Pastellikasvo-valkokasvo-harlekiini-helmiäinen
14.07.2018, Ruotsi

Parin ensimmäinen yritys ja huomasin jo heti alkuun, että Sen’un oli hätääntynyt pesityshäkissä olemisesta. Se ei ole ennen joutunut täällä olemaan häkissä. Thlayli taas tiesi heti mitä häkki meinasi ja se meni ja aloitti pesintähommat. Se muni 4 munaa ja se hautoi niitä yötäpäivää yksin. Olin aika varma, ettei munista tulisi sen takia mitään, mutta yksi sitten kuitenkin kuoriutui ja se oli todella positiivinen yllätys.

Sen’un uskaltautui käymään pesässä muutaman kerran, mutta varsin ikävin seurauksin. Se ei tainnut ymmärtää poikasta ja purasi sitä siivestä. Huomasin tämän poikasen ensimmäisen elinpäivän aikana jo. Sen siivenkärki punoitti ja turposi. Seurailin tilannetta ja suureksi huolekseni huomasin, että siivenkärki ei lähtenyt paranemaan vaan se meni itseasiassa kuolioon. Tässä vaiheessa koin olevani huonoin ihminen koska toivoin, että poikanen olisi itsekseen vain kuollut ja luovuttanut, mutta jostain syystä se vain sinnitteli ja taisteli. Päätin antaa sille mahdollisuuden ja soitin ajan eläinlääkärille, jossa kuolio voitaisiin poistaa. Päivä ennen lääkärikäyntiä kuolio olikin itsekseen pudonnut ja todella siististi lähtikin. Siiven kärjestä puuttuu nyt siis puolikas pala, eli n. 5 lentosulkaa.

Poikaselle tulee todennäköisemmin ongelmia lentämisen kanssa, päätin ottaa sen käsinruokintaan, koska mielestäni poikaselle olisi parempi, ettei sen tarvitse pelätä ihmistä jos se ei pysty pakenemaan lentämällä kuten muut. Poikanen pysyi emolla pesässä kuitenkin sen verran kauan, että se leimaantuisi oikein. 

Ember ei valitettavasti tuolla siivellä koskaan onnistu oikein lentämään. Tasapainottamisen vuoksi Emberin toinen siipi piti klipata. Ember osaa ottaa vähän korkeampia hyppyjä räpistellen ja se laskeutuu oikein turvallisesti maahan, mutta lentämään se ei pysty.

Ember

Nimi: TeraNymphicus’s Ember restored
Kuoriutunut: 05.05.2021
Sukupuoli: Koiras
Väri: pastellikasvo-valkokasvo harlekiini
Rengas: 004 TEN FI 21