Omistaja

Home / Omistaja

Tervehdys

Kiuru Koponen

Ruudun toisella puolella kirjoittelee 24 vuotias nuori Tampereelta. Nimeni on Kiuru ja pidän linnuista. Yllätys!

Olen ammatiltani media-assistentti ja olen työskennellyt moderaattorina sekä web developerina useamman vuoden. Olen myös tehnyt kuvituksia lehtiin ja yhdistyksille. Satunnaisesti teen myös digitaalisia tilaustöitä. Eläinten hoitoala kiinnostaa ja taidan pyrkiä sinne alalle seuraavaksi.

Lintuihin hurahdin jo ennen ajanlaskun alkua ja ne ovat olleet suurin intohimoni aina. Nykyään opiskelen lintujen biologiaa itsenäisesti. Ensimmäinen lintuni tuli minulle vuonna 2010, kun olin 16 vuotias. Sen eteen sainkin tehdä paljon töitä. Kasvatuksen aloitin vuonna 2012, jolloin ensimmäinen poikue syntyi, tälle ensimmäiselle linnulleni.

Kasvatusperiaatteisiini kuuluu vahvasti positiivisuus ja linnun ehdoilla meneminen, sekä tietysti terveys. Olen huolella hommannut lintuni hyviltä kasvattajilta ja suuren osan ulkomailta. Keskityn terveyden ohella hyvään luonteeseen, jotta linnuista olisi mitä parhaimmiksi lemmikeiksi.
Väreinä olen neitokakaduilla keskittynyt valkokasvoon, mutta muita värejä tulee paljon siinä samalla. Undulaateilla taas sinisen eri muodot ovat suosiossani.

Kasvatukseni on suhteellisen pienimuotoista ja poikueita tulee vuodessa muutama. Rengastan poikaset ja nykyinen rengastustunnukseni on TEN ja kasvattajanimeni TeraNymphicus. Rekisteröin kaikki poikaset valtakunnalliseen lemmikkilinturekisteriin. Kuulun  myös Kaijuleiden sertifioimiin kasvattajiin.

Lintuni asuvat niitä varten suunnitellussa ja remontoidussa huoneessa. Vain pesivä pariskunta on pesinnän ajan häkissä, ettei muut parven jäsenet pääse häiritsemään. Myös ruusukakaduni asuvat häkissä, samaisessa huoneessa, koska niitä varten huone vaatisi enemmän toimenpiteitä, joten ruusut pääsevät vapaaksi vain valvotusti.

Poikaset ovat emojen ruokkimia ja seuraan niiden kasvua ja kehitystä pesäkameran avulla, jotta emot saisivat pesimärauhan. Kaikkia lintuja, emoja että poikasia, käsitellään vain positiivisen vahvistamisen menetelmin. Poikaset tottuvat luonani elämään parvessa, oppien tärkeitä kommunikointikykyjä lintujen kanssa, mutta tottuvat myös ihmisiin ja näin ollen kasvavat mitä hienoimmiksi lemmikeiksi.