Omistaja

Nimi: Kiuru Koponen
Ikä: 24
Sijainti: Tampere

Lintuharrastukseni alkoi vuonna 2010 kun sain joulukuussa luvan ostaa lemmikkilinnun. Olin lintua kerjännyt jo siitä lähtien kun puhumaan opin. Lupaa ei kuitenkaan herunut, koska ei ollut tilaa ja aina sanottiin muiden perheenjäsenten olevan allergisia. Sain kuitenkin 10-vuotis syntymäpäivälahjaksi 2 gerbiiliä vuonna 2005. Näitä tuli ja meni yli vuoteen 2010 kunnes linnut alkoivat vallata elämääni. Gerbiilejä kerkesi  olla monta vuotta ja pari hiirtä, hamsteri ja kalojakin kerkesi sitä ennen olla. Linnut kuitenkin aina olivat ne suosikit ja ensimmäisen linnun jälkeen muut eläimet jäi ja lintuja vaan tuli. Sitten päätin että tahdon alkaa kasvattaa neitokakaduja. Perehdyin genetiikkaan ja opettelin linnuista niin paljon kun tietoa irtosi. Liityin myös kaijuleihin ja tapasin paljon ihania lintuihmisiä jotka ovat nykyään osa perhettäni. Minut voi tavata lintuineni Kaijuleiden tapahtumissa. Ilmottelen sivuilla tapahtumista mihin osallistun jos kiinnostaa. Luonani saa myös käydä tutustumassa lintuihin, selitän mielelläni harrastuksesta.

Kakadut ovat minun intohimoni. Kun lintua valitsin itselleni joskus aikoinani, pyysin ensin mitävain, mutta olin hyvin varma, että tahdon neitokakadun. Ensimmäinen kohtaaminen neitokakadun kanssa oli, kun asuin eräässä taloyhtiössä jossa asui joku, jolla oli neitokakadu koiras lemmikkinä. Sille oli rakennettu kaapista  oma häkki. Sen nimi oli Tane. Ihailin sitä välillä ikkunan takaa pienenä.

Neitokakaduihin ihastuin vielä enemmän kun lueskelin Ida-Emilian neitokakadut.com sivua ja opiskelin juttuja eri väreistä ja kasvatuksesta. Kiinnostuin eritoten valkokasvoiseen värimutaatioon.  Niin siitä on päätynytkin kasvatuksellisesti oma tavoitteeni.

Kun neitokakaduharrastus alkoi kasvaa, varsinkin kun olin päättänyt alkaa kasvattamaan ja näin ollen kerännyt kasvatukseeni sopivia lintuja, mietin myös jo isomman linnun hommaamista. Olin hyvin kiintynyt valkokakaduihin joita tapasin messuilla ja olisi ihaninta saada moinen, mutta se on ehkä vielä toistaiseksi liian iso lintu ylläpitää. Päädyin sitten vähän pienempään kakaduun, ruusukakaduun ja niitä luonani asustaa nykyään kaksin kappalein.

Harrastan myös piirtämistä ja oman portfolioni löytää täältä. Teen myös tilaustöitä pyydettäessä.

”We meet again” -2017