Kasvatustyöni

Olen jo pienestä pitäen halunnut kasvattaa lintuja. Olin jo pienenä hyvin kiinnostunut. Tahdoin nähdä miten linnut kasvavat ja miten ne kehittyvät, myös persoonana. Linnut ovat aina olleet intohimoni, joten en ihmettele että päädyin tälle ”alalle”.  Oma tavoitteeni kasvatuksessani on keskittyä terveisiin lemmikkilintuihin. Kaiken edelle pistän aina lintujen terveyden ja en pesitä mitätahansa lintua tai yhdistelmää. Olen kerännyt lintuni huolella jalostukseen.  En pesitä emoja liian usein enkä silloin kuin huvittaa. Katson miten lintujen sulkasadot ja mitämieltä ne itse ovat.

Kasvatuslintuni löydät täältä. Ja aikasemmat poikueeni täältä.

Asioita joita ihailen neitokakaduissa on töyhtöt joten mitä tuuheampi ja suurempi sen parempi, mutta en koskaan aseta tätä terveyden edelle. Sama pätee väreihin. Pääsääntöinen kasvatusvärini on valkokasvo, olen vasta alkutaipaleella pitkässä jalostussuunitelmassani  ja tämän värin kanssa tulee olla tarkkana, koska Suomen valkokasvojen tilanne ei ole parhain.  En pesitä lintuja joiden värit eivät kuulu yhteen.

Lintuni pesivät isossa häkissä, jotta rauha muulta parvelta on taattu. Poikasten kiivetessä pöntöstä, avaan häkin oven jotta emot ja poikaset pääsevät heti lintuhuoneeseen opettelemaan lentoa isossa tilassa.  Poikasia ei häiriköidä pönttöiässä pesän siivousta/tarkistusta ja poikasten rengastusta lukuunottamatta. Tekeillä on pönttökamera jotta voi seurata poikasten kasvua ja kehitystä täysin ilman häiriöitä.

Olen myös Kaijuleiden sertifioitu kasvattaja vuodesta 2016. Sertifioidun kasvattajan määritelmä löytyy täältä. Kasvattajalistan säännöt täältä.

Hinnat poikasille määräytyvät suurimmaksi osaksi värin perusteella. Tavalliset värit alkaen 100 eurosta ja harvinaisemmat vain ylöspäin. Linnun rakenteesta ja luonteesta voi tulla lisää hintaa.  Hinta on aina lintukohtainen ja päätän siitä itse, perustelut hinnalle saa aina kysymällä.

En myy poikasiani ihan jokapaikkaan. Olen tarkka minne luovutan ”lapseni”. En kuitenkaan ole mikään natsi asiassa ja autan mielelläni uusia harrastajia alkuun harrastuksen pariin. Minulta saa tulla aina kysymään lintuihin askarruttavissa kysymyksissä, olit sitten poikaseni omistaja, lintua harkitseva tai pidemmän linjan harrastaja.